Grattis alla barn! Barnkonventionen fyller 30 år!

Den 20 november fyller Barnkonventionen 30 år. Passa på att fira detta i er förening och sätt extra fokus på Barnkonventionen den veckan, prata med barn och ungdomar om vilka rättigheter de har. Låt barnen påverka och leda sin egen träning! Bjud in till kalas och dokumentera firandet i sociala medier för att ha möjligheten att vinna fina priser.

Nedan finns förslag på aktiviteter för att uppmärksamma Barnkonventionens 30-års dag.
  • Låt barnen bestämma över innehållet på träningen denna dag (alternativt under hela veckan)
  • Ha en förslagslåda där barn får lägga sina förslag
  • Låt barnen leda träningen.
  • Bjud in till ett kalas med inbjudningskort + affisch. Där kan ni tillsammans föra ett samtal kring artikel 12 och regel 7 i Barnens spelregler. Använd en tom affisch och spara barnens förslag.

Ladda ner och skriv ut Grattis alla barn- affischen och sätt upp i era lokaler.

Dokumentera ert firande i sociala medier och använd er av #stockholmsfotbollen och #vilyssnar och var med i utlottningen av fina priser!

Lycka till och fira stort!

Vid ev. frågor kontakta Helen Alpstig på Stockholmsidrotten: 08-627 40 11  eller helen.alpstig@stockholmsidrotten.se

Artikel 12 Barnkonventionen

Barn här rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet. Hänsyn ska tas till barnets åsikter, utifrån barnets ålder och mognad. Kring vilka saker kan och får barn vara med och bestämma? Hur ger vi barn inflytande och delaktighet? På vilket sätt lyssnar vi på barn? Vem är ansvarig för att samla in barns röster och åsikter? #vilyssnar

Fr o m 2020 blir Barnkonventionen lag i Sverige, vad innebär det för dig som ledare/tränare? Nu har du möjligheten att delta i en utbildningskväll där Barnkonventionens fyra huvudprinciper står i fokus och du får verktyg och utbildning för att ta det vidare till övriga ledare och spelare i din förening. Läs mer om föreläsningen och anmäl dig här!