Bolla vidare - ett nytt initiativ för att fler barn ska få lira boll

S:t Eriks-Cupen är Sveriges största fotbollsturnering för barn och ungdomar. För fyra år sedan lanserades Grönt Kort för Fair Play® för att lyfta fram spelare som utmärker sig på ett schysst sätt under matcherna. Nu breddas konceptet Grönt Kort genom det nya initiativet Bolla vidare som ska ge ännu fler barn chansen att lira boll. Du kan hjälpa till genom att skänka barnens urvuxna fotbollsskor till vår insamling!

Under 2019 utvecklas samarbetet mellan StFF och Länsförsäkringar Stockholm, som är initiativtagare till Grönt Kort. Konceptet breddas genom initiativet Bolla vidare. Syftet är att ge fler barn i Stockholm chansen att spela fotboll genom att samla in begagnade fotbollsskor och bolla vidare till barn som bättre behöver dem.

Initiativet lanseras i samband med S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena den 7 september då 36 lag, killar och tjejer 11 år,kommer att spela totalt 18 matcher inne på arenan. Nu är ambitionen att ge ännu fler barn chansen att lira boll. Världens mest populära sport bidrar inte enbart till hälsa genom rörelse utan även till gemenskap, inkludering i positiva sammanhang, glädje och ökad trygghet.

Bolla vidare är en del av Länsförsäkringar Stockholms hållbarhetsarbete som bland annat handlar om att göra mer för de unga i Stockholm och skapa en tryggare stad för alla som bor här.

Bli en hjälte – ge fler barn i Stockholm chansen att spela fotboll!
Rensa garderoben och lämna in barnens urvuxna fotbollsskor på Stockholms Fotbollförbunds kansli fram till den 5 september.
Adress: Västra vägen 5A (T-bana Solna Centrum).
Kansliets öppettider är mån-tors 8.00-16.30 och fredag 8.00-15.00.

Du kan också lämna in skor under S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena den 7 september. Inlämning sker vid Länsförsäkringar Stockholms tält inne på arenan mellan kl 8-18. Som tack får du ett Grönt Kort och chansen att vinna biobiljetter.

Vill du spela fotboll men saknar skor?
Genom Bolla vidare får fler möjlighet att lira boll. Första tillfället att hämta ut skor är den 7 september under S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena. Utlämning sker vid Länsförsäkringar Stockholms tält inne på arenan mellan kl. 8-18.

"Vi är glada över att vi med Bolla vidare får möjligheten att bredda Fair Play till att även handla om ett schysst agerande utanför fotbollsplanen. Tillsammans med Stockholms Fotbollförbund har vi nu hittat ett bra sätt att låta gamla skor som inte längre behövs hitta nya ägare. Det gynnar både barnen och vår miljö" Charlotte Barnekow, vd på Länsförsäkringar Stockholm.