Två stipendier att söka

Vem vill du ska ta emot Pia Sundhages stipendium på 50.000 kronor? Du känner säkert någon som lägger ner sin själ för flick- eller damfotboll på olika nivåer, nu kan du anmäla din kandidat. Du har även möjlighet att söka medel ur Stiftelsen Gunnar Nordahls stipendiefond.

Höstens utdelning av Pia Sundhages stipendium sker i Halmstad den 14 september i samband med matchen Sverige-Tyskland på Örjans Vall, ingående i F17:s för-EM-turnering. Pia Sundhage

- Det här är bland det roligaste och största jag fått vara med om! Nu har vi belönat en ung tjej som ledare/spelare, en mångårig kvinnlig ledare/spelare och en manlig eldsjäl. Nu får jag fundera på vad vi ska premiera, men jag ser gärna att någon med icke-svensk bakgrund offrar lite extra tid på en bra ansökan, säger Pia Sundhage.

Skicka in din ansökan senast den 15 augusti. För ytterligare info och anmälan, klicka här.

Du kan även söka stipendium från Stiftelsen Gunnar Nordahls stipendiefond. Där ska sökanden genom utomordentliga insatser på ett förtjänstfullt sätt ha främjat ungdomsfotbollen i Sverige. Läs mer här och sök senast den 13 september.