Ny dom påverkar Boovallen

Det har kommit en ny dom från Mark- och miljödomstolen i Nacka Tingsrätt gällande det så kallade bullret på Boovallen. Den bokningsbara organiserade verksamheten begränsas ytterligare och de nya tiderna börjar gälla den 1 augusti. Det innebär c:a 135 flyttade matcher, det vill säga 270 lag och 135 domare att hantera för Stockholms Fotbollförbund.

Enligt domen ska de nya öppettiderna vara:

  • Vardagar kl. 8.00–21.30
  • Lördagar, söndagar och helgdagar kl 10.00–17.30 fram till dess att fysiska bullerskydd är uppförda
  • Lördagar, söndagar och helgdagar efter att fysiska bullerskydd är uppförda kl 09.00-20.00
  • Augusti – juni, dvs. ingen bokningsbar organiserad verksamhet under juli.

Skillnaden från hur det är nu gäller lördag, söndag och helgdag där det nu är verksamhet fram till 20.00.

Stockholms Fotbollförbund för dialog med Nacka Kommun för att hitta bästa tänkbara lösning i uppkommen situation samt kring tidplanen för det bullerskydd som kommunen förväntas uppföra. Domen från Mark- och miljödomstolen går inte att påverka.