Inspirationsevent vid S:t Eriks-Cupens dag

I samband med S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena den 7 september, bjuder vi in förtroendevalda och ledare från alla distriktets föreningar till en inspirationsdag!

Stockholms Fotbollförbunds vision är "Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt". Vilken verksamhet är den bästa ur barns- och ungdomars synvinkel? Vilka rättigheter har våra fotbollsutövande barn? Tillsammans kan vi konkretisera och se till att alla barn erbjuds och kan delta i en meningsfull verksamhet som utgår från ett barnrättsperspektiv. Vi ser fram emot diskussioner i positiv anda utan pekpinnar där föreningarna får med sig konkreta tips och verktyg för hur de kan arbeta med barnkonventionens artiklar.

När: Lördag den 7 september kl. 9.00-14.00
Var: Tele2 Arena, pressrummet
Hur: Anmäl er här senast den 28 augusti
Kostnad: Ingen kostnad

Vi önskar få reda på vad ni vill veta om barnkonventionen! Det är ni föreningar som arbetar närmast barnen och ungdomarna inom fotbollen. Därför är det viktigt att ni under denna dag får fakta och tips på just de funderingar ni har. Mejla gärna era tankar till StFF:s kommunikationsansvariga Gittan Ahonen Gunnarzon så tar vi med frågeställningarna i schemat.

Moderator under dagen: Leila Trulsen
Leila Trulsen är programledare med fokus på barn och ungdomar. Aktuell på "Morgonshowen" på SVT:s Barnkanalen & "Fatta EU" för UR. Agerar även moderator och konferencier.

Under pauserna finns möjlighet att mingla och få information samt råd från våra samarbetspartners UNICEF Sverige, Rädda barnen, Röda korset, Stockholmsidrotten, BRIS samt Svenska Fotbollförbundet.

PROGRAM

Kl 9.00-9.15 Välkommen samt Spoken Word med Nora Khalil
Nora Khalil skriver om alltifrån kärlek till orättvisor i samhället. Hon uppträder på olika event och har varit med i ortens bästa poet 2018.

9.15-9.45 Inspirationsföreläsning med damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson som ledde damlandslaget till VM-brons i somras och är nominerad till världens bästa damfotbollstränare. Han berättar om sin egen fotbollsresa, om möjligheter och motgångar.

9.45-10.30 Rapport om selektering med Karin Redelius

Karin Redelius är professor i pedagogik med inriktning mot idrottens påverkans- och lärprocesser vid GIH. Hon arbetar just nu med en studie om hur barn upplever selektionsprocesser, både de som blir utvalda och de som inte blir det. Studien är pågående och ännu inte publicerad.

10.30-11.00 Cecilia Åhl från UNICEF
Cecilia informerar om Svensk Idrott och Barnkonventionen. Vad är och vad säger Barnkonventionen och vad menas med barnets bästa i idrottssammanhang? Cecilia tar upp vanliga frågor som UNICEF får från idrottsföreningar och tipsar om vad som är bra att ha koll på när Barnkonventionen blir svensk lag den 1 januari 2020.

11.00-11.15 Paus

11.15-12.00 Paneldiskussion om barnkonventionens betydelse inom idrottsrörelsen
Per Widén – Utbildningschef Svenska Fotbollförbundet
Cecilia Åhl – Frivillig samordnareUNICEF Sverige
Isabel Exposito – Projektledare "Medspelare" Röda korset
Lisa Falk – Borgarrådssekreterare Stockholms stad

12.00-12.45 Lättare lunch och kaffe

12.45-12.55 Spoken Word med Nora Khalil och StFF:s partner Länsförsäkringar Stockholms VD Charlotte Barnekow informerar om samarbetet.

13.00-14.00 Inspirationsföreläsning med Patrick Torneus och John Franco
Patrick Torneus och John Franco arbetar bägge som poliser och de föreläser om varför ungdomar blir kriminella och hur vi kan arbeta för att förhindra det. Som 9-åring kom John till Sverige från Colombia och levde under de första fem åren som gömd flykting. Tack vare barnkonventionen fick han möjlighet att gå i skolan. Idag är John prisbelönt chef inom polisen och rättsexpert i media. Patrick arbetar med att förbättra förutsättningarna för yrkesverksamma och för ungdomar i särskilt utsatta områden. Bägge har en gedigen bakgrund inom idrotten och lägger stor vikt vid hur idrotten kan förändra människors liv.

Under pauserna finns möjlighet att mingla och få information samt råd från våra samarbetspartners UNICEF Sverige, Rädda barnen, Röda korset, Stockholmsidrotten, BRIS samt Svenska Fotbollförbundet.

*) Tiderna är preliminära, mindre justeringar kan förekomma. Vid för många anmälningar fördelar vi platserna mellan föreningarna.

Vid frågor, kontakta gärna Gittan Ahonen Gunnarzon
Inbjudan som PDF

Välkommen till en dag fylld av inspirerande föreläsningar och intressanta diskussioner!