Gärdet fylldes av aktiva på nationaldagen

Det var många som tog chansen att pröva på en ny idrott under Gärdet Games som för andra året i rad arrangerades. Strålande sol och temperatur på +25 grader gjorde att många hade sökt sig en av Stockholm äldsta tummelplatser för idrott.

LacrosseLacrosse och rugby var två nya sporter som besökarna på Gärdet Games kunde pröva på. Nytt för året var också football freestyle, avancerad jonglering med en fotboll är en enklare förklaring på vad åskådarna fick se av dess skickliga bollkonstnärer.

Djurgårdens IF, Värtans IK och Stockholms Fotbollförbund är initiativtagare till evenemanget som även arrangerades 2018.

– Ju fler ställen idrotten finns på, desto fler inkörsportar får barn och ungdomar till ett hälsosamt och stimulerande liv på längre sikt. Gärdets sportfält är väldigt lämpligt att vara ett sådant ställe, säger StFF:s projektledare Robin Johansson.

Beachvolleyboll

Initiativtagarna vill visa kapaciteten på den idrottsyta som Gärdet står för. På sikt hoppas man att Gärdet ska bli mer tillgänglig för idrott.

Handboll

De idrotter som medverkande vid årets arrangemang var: handboll, basket, fotboll, football freestyle, cricket, rugby, beachhandboll, beachvolley och beachsoccer. Dessutom fanns Stockholms stad på plats med olika aktiviteter.

Stockholms stad

– Idrotten måste kunna ta emot fler ungdomar när staden växer. Vi vill visa vilken enorm utvecklingspotential Gärdets sportfält har som idrottsyta för barn och ungdomar, säger projektledare Robin Johansson, Stockholms Fotbollförbund.

Självklart kommer evenemanget tillbaka nästa år!