F02 förlorade finalen i Cup Kommunal

Stockholms distrikslag för flickor födda 2002 lyckades inte vinna finalen i Cup Kommunal. Trots en bra insats av 08:orna var det Östergötland som drog det längsta strået och vann med 2-0.

Inför 667 åskådare på Halmstad Arena spelades finalen i Cup Kommunal mellan Stockholm och Östergötland. Matchen inleddes med ett spelövertag från Stockholmstjejernas sida. Därför var det överraskande att det var Östergötland som tog ledningen med 1-0 genom Ronja Karlsson Törnberg i den sjunde spelminuten. Efter målet blev matchen jämnare med chanser åt de båda hållen.

Vilma FerdfeltI andra halvlek valde Östergötland att backa hem och satsa på snabba kontringar. Stockholm förde spelet och var flera gånger nära att kvittera. I 83:e spelminuten bröt dock Östergötland en passning och Ida Andersson kunde skjuta in 2-0 bakom Stockholmsmålvakten.

Matchens lirare i respektive lag var Vilma Ferdfelt i Stockholm och My Cato i Östergötland.

Läs mer om distriktslaget födda 2002: Matchfakta, Liverapportering från finalen i Cup Kommunal, Stockholms F02 spelar final i Halmstad, "Vi vill ta rollen som förebilder", Semifinal i Cup Kommunal för F02, F02 och P02:s öden beseglades i slutminuterna, Dubbla segrar för 02:orna på Bosön, Stockholms tjejer och killar vidare till slutspel, Fyra poäng till Stockholm mot Uppland och Cup Kommunal.