Behöver er klubb arbetskraft? – Bosöelever behöver praktik

Den 29 augusti arrangerar StFF ett jobbevent tillsammans med Bosöns Idrottsfolkhögskola. Eventet går ut på att föreningarna presenterar någon form av praktik-, projekt- eller jobberbjudande inom i första hand administrativa områden och träffar eleverna för att eventuell komma fram till en gemensam framtid.

Paul WestergrenIdéen till att arrangera ett jobbevent mellan fotbollsklubbar i Stockholm och Bosön Idrottsfolkhögskola kläcktes för ett par år sedan av läraren på Bosön, Paul Westergren, lärare på Bosön. Då insåg han att många studerande på den 2-åriga Idrottskonsulentutbildningen hade fotboll som sin sport och som sitt mål att jobba inom.

Både StFF och Bosön Idrottsfolkhögskola tyckte att det vore utmärkt med ett närmre samarbete för att hjälpa studerande och klubbar samt även StFF att få upp ögonen för de potentiella möjligheter som det skulle kunna ge. Förra läsåret introducerade Bosön Idrottsfolkhögskola en inriktning inom Idrottskonsulentutbildningen mot fotboll där detta evenemang är en del.

En viktig ingrediens i detta samarbete är ämnet Specialidrott som alla studerande har på schemat varje fredag vilket innebär att de praktiserar, utbildar sig externt eller jobbar med något projekt tillsammans med ett förbund eller en förening. Dessutom ligger sex veckors praktik på heltid varje läsår. Denna tid kan de studerande och klubbarna nyttja för samarbetet.

Syftet med eventet är att knyta utbildning och arbetsmarknad närmare varandra genom att träffas, prata och presentera sig för varandra. Tanken är att klubbarna som kommer till eventet är intresserade av hjälp inom framför allt det administrativa området och där presenterar någon form av erbjudande till de studerande, ungefär som en jobbmässa.

Målet är sedan att knyta ihop de studerande med en förening som kan erbjuda ett intressant upplägg. Målet är också att föreningarna här har en chans att knyta till sig behövd kompetens och arbetskraft.

Hur gör jag då som förening för att medverka vid detta jobbevent?

Jobbeventet äger rum den 29 augusti kl. 13.00 - 16.00 på Stockholms FF kansli, Västra vägen 5A, Solna. Anmäl er förening här!

Vid eventuella frågor kontakta: Kicki Bellander, Stockholms FF eller Paul Westergren, Bosöns Idrottsfolkhögskola.