"Vi syns, vi finns och vi har gjort bra saker"

Delar av herrlandslaget besökte under måndagen Fittja IP och möttes av många entusiastiska barn och ungdomar. Även vuxna bad om autografer och selfies. Fittja IF:s ordförande Sinan Baysal var både rörd och stolt.

- Vi syns, vi finns och vi har gjort bra saker. Därför får vi äran att ta emot dessa stjärnor i herrlandslaget. Det finns så mycket kärlek här, utbrister Baysal uppenbart känslosam när hans förening samlades denna försommarkväll för att mingla med landslagsprofilerna John Guidetti, Mikael Lustig, Jimmy Durmaz, Emil Forsberg och Robin Olsen.

Sinan Baysal och Gulabi Bugdayci är duon som lägger ner mängder med tid, energi och känslor i att få föreningen och området att lyfta. Sinan Baysal

- Vi har alla jobbat hårt för att skapa någonting positivt i allt det negativa kring Botkyrka och vi har lyckats. För 10 år sedan startades Fittja IF, men det var länge stökigt i föreningen, tills vi tog tag i det ordentligt, säger Sinan Baysal.

Nu är Fittja IF en välskött och blomstrande förening med två flicklag, fem pojklag och ett herrlag. Lag som fick mingla med sina idoler och även träna med landslagsspelarna. Ett mycket uppskattat besök!

Något Botkyrka kommunstyrelses ordförande Ebba Östlin instämmer i. Ebba Östlin

- Jag är väldigt glad å Fittja IF:s vägnar, de förtjänar denna uppmärksamhet. Föreningen står för schyssta värderingar och arbetar för allas lika värde. Det finns ett helhetstänk i det de åstadkommer och ansvariga jobbar systematiskt med sina åtaganden. De stärker barn och ungdomar samt föreningslivet, berömmer Ebba Östlin.

Hon vill också framhäva kommunen Botkyrka som ofta benämns i negativa sammanhang.
- Det här är en fantastisk kommun med massor av energi och vilja. Vi har en fin stämning och föreningslivet gör mycket bra, säger Ebba Östlin.

På plats var även Botkyrka kommuns Drift- och anläggningschef Ingela Jansson som basar över Fittja IP, Sveriges första plan med ett växtbaserat och miljövänligt granulat.

- Det finns ett par planer med samma biofiltsfyllning, huvudingrediensen är sockerrör, i Norge och i Finland, men ingen annan i Sverige. Vi har haft bra samarbete kring konstgräsfrågan och är en kommun som vågar sticka ut hakan och prova nytt. Annars utvecklas man inte, menar Ingela Jansson.


Botkyrka kommun och Fittja IF är helt klart på frammarsch och området fick välbehövlig positiv uppmärksamhet när herrlandslaget valde att lägga tid på ett besök under sin uppladdning inför Sveriges EM-kvalmatch mot Malta på Friends Arena fredag 7 juni.