Välkommen Emma Wesselgård!

Vår domaravdelning är tungt belastad, men efter sommaren kommer den att få förstärkning av Emma Wesselgård, inte helt okänd i våra domarkretsar.

Grattis till det nya jobbet! Hur känns det?

Tack! Det känns jättebra, väldigt inspirerade att få arbeta med fotbollen på heltid!

När börjar du?

Den 12 augusti.

Vilken fotboll- och domarbakgrund har du?

Emma WesselgårdJag har spelat fotboll under en stor del av mitt liv, men slutade 2015 när jag flyttade till Stockholm. Jag började spela i en liten klubb som heter Ovesholm, strax utanför Kristianstad, sedan spelade jag i Slätta SK och Falu BS när jag bodde i Falun.

Min första domarutbildning gick jag 2008, och är alltså nu inne på min tolfte säsong som domare. Sedan 2016 är jag klassificerad i damer div. 1 och dömer även i herrar div. 5.

Jag har även suttit med i Stockholms FF:s domarkommitté sedan 2018, ett uppdrag som jag dock kliver av nu när jag börjar min nya tjänst.

Vilka uppgifter kommer att hamna på din lott?

Jag kommer främst att arbeta med tillsättningen av domare till matcherna i S:t Eriks-Cupen. Jag kommer även arbeta med material till domarutbildningen.

Vilka förväntningar har du på det nya jobbet?

En av mina stora förhoppningar är att kunna vara med och hjälpa unga, nya domare, i sin utveckling som fotbollsdomare! Jag tror att denna tjänst kommer ge mig stora möjligheter att komma i kontakt med domare och hjälpa dem i deras vardag.

Finns det någon speciell fråga som du brinner extra för?

Att få fler domare att fortsätta döma, och inte bara genomföra en säsong. Sen upplever jag att det är många som inte vågar ta klivet upp och döma 11 mot 11-fotboll, något som jag vill få fler unga domare att testa på!

Tack för svaren Emma och välkommen som anställd till Stockholms FF den 12 augusti!