Snart dags för Gärdet Games

På nationaldagen den 6 juni möts en mängd idrotter på Gärdets sportfält. Vi får chansen att bekanta oss med lacrosse som spelas med en racketliknande klubba och en gummiboll. En annan nyhet är football freestyle där deltagarna tävlar individuellt i att jonglera och göra olika trix med en fotboll. Idrottsborgarrådet Jonas Naddebo invigningstalar och besökarna får prova på många olika idrotter.

– Ju fler ställen idrotten finns på, desto fler inkörsportar får barn och ungdomar till ett hälsosamt och stimulerande liv på längre sikt. Gärdets sportfält är väldigt lämpligt att vara ett sådant ställe, säger StFF:s projektledare Robin Johansson.

Förutom lacrosse och fotboll freestyle, visar basket, handboll, beachfotboll och cricket upp sig under dagen.

– Även i år är tanken att besökare ska få prova på olika idrotter. Vi vänder oss främst till barn och ungdomar, men äldre kommer också att få tillfälle att testa. Och det blir uppvisningsmatcher med hög klass på deltagarna, lovar Robin Johansson.

Välkommen till Gärdets sportfält kl 10–16 den 6 juni! Här hittar du hela dagens program!

Ladda ner en egen affisch!

ARRANGÖRER: Stockholms Fotbollförbund i samarbete med Djurgårdens IF och Värtans IK.