Fittja BP – Sveriges första plan med ett växtbaserat och miljövänligt granulat

Många nyfikna kom till Miljöseminariet i Fittja för att lyssna på Unisports representanter om det 100% nedbrytbara, 100% komposterbara, 100% organiskt ifyllnadsgranulat med namnet Saltex BioFill.

– Det är bra att kommuner vågar testa nya, miljövänliga ifyllnadsmaterial på marknaden, säger StFF:s Robin Johansson som deltog på seminariet.

Efter de larm om befarad spridning av mikroplaster från konstgräsplaner har marknaden jobbat hårt för hitta miljövänliga alternativ. Unisport lanserar nu Saltex BioFill som är certifierat som 100% nedbrytbart, 100% komposterbart, 100% organiskt och kan återvinnas till bland annat nytt ifyllnadsgranulat.

Hela systemet, Saltex Legacy, med konstgräs, granulat, backing och sviktpad är återvinningsbart samt godkänt av FIFA för både bredd- samt elitfotboll. Alla komponenter uppfyller även kraven enligt REACH-förordningen.

– Det ska bli spännade och följa utvecklingen av den här produkten vars huvudingrediens är sockerör och andra nya miljövänliga alternativ som är på gång, berättar Robin Johansson.