Presentation av styrelsen

Nedan följer presentationer av Stockholms Fotbollförbunds styrelseledamöter.

Lars Ekholmer - ordförande Lars Ekholmer

Vad har du för bakgrund?
Jag har jobbat inom flera olika idrotter på hög nivå, Innebandy, Fotboll och Ishockey. Jag har ett brett kontaktnät. Jag är civilekonom och varit företagsledare i över 15 år. Min idrottsliga karriär är div 4 spel på 80-talet på mittfältet i Högalids IF (anrika Zinkendams IP). Ungdomsledare för fotboll och innebandylag på Lidingö.

Vilken kompetens tillför du till styrelsen?
Jag är ekonom i grunden så den kompetensen kan jag tillföra. Dock är det ju framför allt idrottsintresset i allmänhet och fotboll i synnerhet som engagerar här. Jag har mångårig erfarenhet av styrelsearbete och ideellt arbete i föreningar både i organisatoriska roller och som ungdomstränare. Jag har varit verksam både i storklubbar såsom AIK och i mindre klubbar såsom G/-76, Högalids IF med flera.

Jämställdhet är en prioriterad strategi under 2019, varför är det viktigt?
Vi ser en utökad internationalisering och mångfald, ökad rörlighet och nya värderingar komma in i vårt samhälle. Alla människors lika värde är helt central för mig. Att alla skall ha samma chans är givet. Fotbollen är en utmärkt mötesplats och vi kan verkligen bidra till samhället som en katalysator för jämställd idrott. För att nå våra mål är jämställdhet en avgörande förutsättning!

Hur ser du på ditt kommande arbete i StFF:s styrelse?
Vi är mitt i en spännande resa med nya mål och strategier i vår fyraårsplan mellan 2018-2022. Planen bygger även på RF:s fem utvecklingsresor som uttrycker en ny förändrad syn på idrottandet och idrottens organisation. Där är Stockholms Fotbollförbund, som det största enskilda SDF i landet, en viktig spelare. Att vara med i denna förändringsprocess är mycket inspirerande och spännande.

Martin Månsson - vice ordförande Martin Månsson

Vad har du för bakgrund?
Jag testade de flesta idrotter som barn och under ungdomstiden, kom in i fotbollsvärlden när en av mina söner var med i ett lag som saknade tränare. Därefter var jag aktiv som lagledare och tränare under 12 år tills de växte ur Sanktan. Jag har varit ledamot i ungdomskommittén, utbildningsdito i Enskede IK, styrelseledamot sedan 2008; vice ordförande och ordförande till 2017. I vuxen ålder har jag genomfört 11 Vätternrunder, 3 Vansbrosimningar, 3 Lidingölopp, 2 halvmarathon och ca 15 Midnattslopp. I mitt professionella liv är jag HR-specialist inom fackförbundet Unionen där jag framför allt arbetar med villkorsförhandlingar, samt rehabförsäkrings- och pensionsfrågor.

Vilken kompetens tillför du till styrelsen?
Jag kan organisationsutveckling och att vara arbetsgivare i en idéburen organisation. Förbundet är medlem i Arbetsgivaralliansen och har kollektivavtal för de anställda. Detta är av stor vikt då jag värnar om ordning och reda i arbetslivet, även för anställda inom idrottsrörelsen. Som ordförande i Enskede IK var jag arbetsgivare för personalen och även där hade vi kollektivavtal. Jag anser att jag har förmåga att se helheten och att skaffa mig överblicksbilder. Det är viktigt att hela tiden reflektera över att förbundet har väldigt många klubbar som medlemmar och att dessa är extremt olika. Allt från föreningar med representationslag i Allsvenskan till klubbar med något lag i seriesystemet. Klubbar med många anställda till klubbar som "drivs från köksbordet". "Alla är olika-olika är bra".

Jämställdhet är en prioriterad strategi under 2019, varför är det viktigt?
Genom ett aktivt jämställdhetsarbete skapar vi förutsättningar att uppnå målet så många som möjligt och med en jämn könsfördelning likt den i samhället i stort, blir vi relevanta i vårt mål att vara den ledande folkrörelsen. Då blir vi också en naturlig del i utvecklingen av samhället.

Hur ser du på ditt kommande arbete i StFF:s styrelse?
2019 blir ett annorlunda år då årsmötet beslöt att jämställdhet ska vara överordnat och genomsyra all verksamhet inom förbundet. Vi har tillsatt ett jämställdhetsråd där jag ingår och detta förpliktigar. Ett annat mål som gäller sedan förra året, är att StFF ska varar Sveriges ledande folkrörelse 2020. Det innebär bland annat att styrelse-, råd- och kommittéledamöter engageras mer i nationella organ inom fotbollen. För egen del valdes jag till vice ordförande efter senaste årsmötet och utöver jämställdhetsrådet är jag ordförande i rekryteringsrådet.

Katarina Zätterström - sekreterare Katarina Zätterström

Vad har du för bakgrund?
Min sportsliga merit är en säsong fotboll när jag var 10 år och fem års aktivt tävlande i landsvägscykel. Min hängivelse för ideellt engagemang är ett arv från mina föräldrar, far inom Svenska Cykelförbundet och mor inom svensk fackföreningsrörelse. Min ideella karriär startade när jag var 13 år, i skolans basketlag till cykelklubbens styrelse. Min ideella fotbollskarriär utgörs av 14 års engagemang från moderklubben FC Djursholm, kommitté- och styrelsearbete inom StFF och kommittéarbete inom SvFF.

I mitt professionella liv arbetar jag som Strategic Client Director på världens störta företag när det gäller outsourcing av kundservice, ett roligt varierande arbete där fokus är utveckling och framtidsanpassning.

Vilken kompetens tillför du till styrelsen?
Jag vill vara med och verka för att fotbollen får de bästa förutsättningarna för spelet på den gröna planen ska kunna utvecklas i takt med tiden. Jag brinner speciellt för att vi ska verka i samtiden och rusta oss för framtiden. Mina styrkor är nätverkande, struktur, systematik, analys och organisationsutveckling och att fråga varför? Förutom styrkor så kan jag lägga mycket tid eftersom jag har lagt de intensiva barna-åren bakom mig.

Jämställdhet är en prioriterad strategi under 2019, varför är det viktigt?
Jämställdhet är inte dagens ord, det är gårdagens ord. För att nå våra spelare och kommande generationer måste jämställdhet bli en icke-fråga inom fotbollen.

Hur ser du på ditt kommande arbete i StFF:s styrelse?
2019 blir ett annorlunda år, min energi och ambition kopplat till det strategiarbete som fastlades 2018 är oförändrat. Stockholm är unikt och största distriktet och därför vi vårt ansvar extra stort. Vi, som styrelse, måste jobba ännu hårdare på nå alla föreningar och lyssna in ännu mer.

Magnus Stenberg - ledamot Magnus Stenberg

Vad har du för bakgrund?
Som barn och ungdom sysslade jag med många idrotter; längdskidåkning, ishockey, löpning och fotboll. Jag började tidigt intressera mig för ledarrollen, och tränade både pojk- och flicklag, blev distriktskapten för flickor i Västerbotten samtidigt som jag tränade seniordamer. Sedan fick jag förmånen att jobba som Tipselit-instruktör på nationell nivå på flicksidan, och har därmed ett 10-tal landskamper som tränare för flickor. Jag har tidigare varit både ledamot och ordförande i Västerbottens Fotbollförbund i totalt 12 år.

Dessutom har jag deltagit i olika utredningar inom SVFF angående både dam- och herrserier, varit ledamot i Föreningsutvecklingskommittén och i Fotbollsutvecklings-kommitteen hos SvFF. Privat arbetar jag med mätfrågor inom tunnelbanan och järnvägen på Strukton Rail.

Vilken kompetens tillför du till styrelsen?
Jag har en bred erfarenhet av svensk fotboll, både som ledare och i styrelserummet. Jag vet att fotbollens demokratiska processer tar tid och är viktiga för att alla ska känna ansvar och delaktighet. Dessutom tror jag på, och arbetar för att Futsal skall fortsätta att utvecklas.

Jämställdhet är en prioriterad strategi under 2019, varför är det viktigt?
Att prioritera jämställdhet är att ta ställning för att män och kvinnors ska ha samma rättigheter och möjligheter, i livet och inom fotbollen!

Hur ser du på ditt kommande arbete i StFF:s styrelse?
Stockholm har många frågor att jobba med och största frågan är att tillsammans med andra idrotter verka för fler anläggningar, för att ta vara på och tillgodose ungdomars idrottande inom hela distriktet.

Emma Svensson - ledamot Emma Svensson

Vad har du för bakgrund?
Jag började spela fotboll i IFK Lidingö när jag var fem år och spelade där fram tills jag var 17 då jag bytte till LSK fotboll. Vid 14-års ålder blev jag tränare för fotbollsskolan i IFK Lidingö. Därefter gick jag tränarutbildningar och har idag både varit tränare för pojkar och flickor födda 2005, överledare på både fotbollslek och fotbollsskola och jobbat på många sommarläger/akademicamps. 2017 gick jag utbildningen Framtidens fotbollsledare via StFF.

Vilken kompetens tillför du till styrelsen?
Jag har varit engagerad inom fotbollen både som spelare och tränare och kommer in till styrelsen med ett perspektiv och bagage som ung kvinna.

Jämställdhet är en prioriterad strategi under 2019, varför är det viktigt?
För att vi stolt ska kunna fostra så många som möjligt, så bra som möjligt, så länge som möjligt.

Hur ser du på ditt kommande arbete i StFF:s styrelse?
Jag ser väldigt positivt på det och jag kommer att fortsätta bidra med en verksamhet som jag tror och brinner för och det arbete som vi i styrelsen under 2018 arbetade fram. Jag vill uppnå förändring för att skapa den fotbollen jag är stolt över, att bedriva och vara en del av. Tillsammans med mina kollegor vill jag göra stockholmsfotbollen ännu bättre.

Lena Julin - ledamot Lena Juhlin

Vad har du för bakgrund?
Min moderklubb är Djursholm fotboll, men nu är jag hemmahörande i Spånga. Jag har spelat i Djursholm i 20 år och började tidigt som domare och tränare för knattelag, senare även styrelseledamot i Djursholm.

Vidare var jag styrelseledamot i StFF under senare häften av 90-talet samt i SvFF:s besvärsnämnd i början av 2000-talet. Jag har under några år ingått som mentor i StFF:s utbildning Framtidens fotbollsledare liksom i StFF:s ekonomiska samrådsgrupp. Civilt är jag ekonom och jobbar idag som CFO på Habia Cable som är en svensk internationellkoncern som tillverkar special kabel.

Vilken kompetens tillför du till styrelsen?
Ekonomisk erfarenhet och strategi samt mångårig föreningserfarenhet. I tillägg till detta ett gott ledarskap med driv för förändring och där förändringsarbete sker genom förankring och med respekt för individen.

Jämställdhet är en prioriterad strategi under 2019, varför är det viktigt?
Individuella idrotter samt samhället i övrigt ligger långt före lagidrotterna avseende intresse och lika villkor och där ligger fotbollen långt efter. Lagidrotterna jobbar i uppförsbacke då det i tävlingsmomentet inte skapas lika stort intresse på dam- som på herrsidan. Just på grund av detta måste lagidrotterna generellt och fotbollen i synnerhet jobba hårdare och via fler kanaler för att skapa intresse för dam- och flickfotbollen. Då kan lika villkor uppnås för utövning av den sport som vi alla älskar så mycket. I vissa föreningar har damerna valt att bilda egna klubbar för att skapa mer fokus, är det en väg framåt, eller är det en bättre väg framåt att det stora klubbarna även skapar möjlighet för att värna om flick- och damfotboll?

Hur ser du på ditt kommande arbete i StFF:s styrelse?
Det ska bli spännande att sätta sig in i allt som hänt i förbundet under de senaste åren och se hur jag bäst kan bidra med min erfarenhet.

Jonas Olsson - ledamot Jonas Olsson

Vad har du för bakgrund?
Som så många andra runt om i landet har jag provat på flera aktiviteter under min uppväxt. Det har varit allt från inbiten scout till fotboll och handboll. Alla har gett mig underbara minnen och erfarenheter. Handbollen tog över mer och jag var upp i dividion 2 och vände som högst. Väl här i Stockholm blev jag en av tränarna för min sons fotbollslag i Kärrtorps BK. En klassisk föräldratränare helt enkelt. När sonen slutade klev jag in i styrelsen i nystartade Bagarmossen Kärrtorp BK där jag senare var ordförande under 6 år. Under den tiden har vi försök att skapa en klubb som förutom själva aktiviteten, fotboll, jobbar mycket hårt med den sociala aspekten av en förening. Vi vill tillsammans med andra föreningar, stadsdel och stadsdelspolitiker skapa en trygg, inkluderande och aktiv stadsdel.

Jag har under hela mitt liv jobbat med service och försäljning. Som på senare har utvecklats mer åt affärsutveckling, partnersamarbeten och nätverkande. För tillfället jobbar jag dock som MA/NO lärare i väntan på nya uppdrag.

Vilken kompetens tillför du till styrelsen?
Jag tror att där jag kommer att tillföra mest är min nyfikenhet på att utveckla. Jag har en vilja ett driv att hitta nya möjligheter att utveckla fotbollen i Stockholm. Då tänker jag lika mycket på spelarna och tränarna som klubbarna. Jag kommer att ta med mig min erfarenhet av hur vi skapade BKBK och det nätverk som har blivit naturligt att jobba med.

Jämställdhet är en prioriterad strategi under 2019, varför är det viktigt?
Jag vill att vi inom idrotten ska vara färgblinda. Med det menar jag att det inte ska vara någon som helst skillnad mellan kön, hudfärg eller till exempel sociala skillnader. Alla ska med!

Hur ser du på ditt kommande arbete i StFF:s styrelse?
Det är en ära för mig att bli invald i styrelsen. Tänk att få möjlighet att jobba med samma engagemang som jag har gjort i Skarpnäcks stadsdel fast nu i hela Stockholm. Det finns så många bra exempel inom våra föreningar som jag vill vara med och sprida.