Elitfotboll Dam lyfter ungas utmaningar

Elitfotboll Dam (EFD) lyfter utmaningar unga fotbollsspelande tjejer kan ha genom ett event på Stockholms Centralstation mellan den 8-14 april. Besökarna får testa hur vardagen kan vara för unga tjejer som spelar fotboll idag - en upplevelse som inte bara är härlig. Glåpord och förolämpningar är en del av många unga tjejers vardag när det kommer till idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet.

Nu tar EFD som samlar klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan ett helhetsgrepp om problemet genom att lyfta det till ytan och berätta vad de gör för att fler tjejer ska orka, vilja och kunna gå hela vägen.

"EFD består av 26 klubbar i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Det är en otrolig kraft! Tillsammans gör vi ett viktigt jobb som skapar möjligheter för tjejer att kunna gå hela vägen. Nu är det dags att vi berättar om det arbetet, säger Linda Wijkström", kommersiell chef på Elitfotboll Dam till föreningens hemsida.

Därför flyttar EFD sitt kansli till Stockholms Centralstation under perioden 8-14 april.

"Med oss dit har vi en stor kub, och i den har vi samlat unga tjejers fotbollsvardag för att alla ska kunna ta del av den. Det är ingen mysig upplevelse. Men vi har också samlat allt det arbete vi gör för förändring. Att besöka kuben kommer att väcka både eftertanke, diskussion och bra samtal. Det är jag övertygad om, säger Linda Wijkström."

Stockholms Fotbollförbunds ordförande Lars Ekholmer besökte Elitfotboll Dams monter.

"Vi behöver belysa och prata om alla goda samhällsinitiativ som görs i Stockholmsfotbollen. Här gör EFD ett storstilat initiativ på, besök det gärna, försök att slå en straff och känn på budskapet!"