Bägge StFF:s sportchefer på plats

Idag gör Håkan Pontén Andersson sin första dag på Stockholms Fotbollförbund. Han är en av två nya sportchefer, kollegan Kenneth Öberg började i mitten av januari.

Välkommen Håkan!
Det här känns riktigt bra och jätteroligt! Jag har sett fram emot det här ett tag nu. Samtidigt är det ett uppdrag som förpliktigar och det är väl just den kombinationen som gör det så spännande. Jag känner mig taggad!

Håkan har en gedigen idrottsbakgrund, både som spelare och ledare. Hans moderklubb är Hammarby IF där han spelade tills han som senior hamnade i Spårvägen. Direkt efter spelarkarriären inleddes tränarkarriären och Håkan har genomgått UEFA PRO-utbildningen. Som tränare har han hunnit med Allsvenskan på damsidan och som högst division 1 med herrlag. Sedan 2015 har Håkan varit sportchef i Enskede IK och nu gör han sin första dag som sportchef på Stockholms Fotbollförbund.

Från att jag var liten grabb fram till nu har jag utan uppehåll hållit på med fotboll på olika nivåer. Erfarenheten och att jag har fortbildat mig har gett mig kunskap och det ger mig trygghet vilket behövs i uppdraget som sportchef. Fotbollskunskap och erfarenhet är bra som balans till den lika viktiga idrottsforskning som vi implementerar i fotbollen i dag.

Vad brinner du för inom fotbollen?
Det mesta måste jag säga, jag älskar fotboll helt enkelt och är nog en allätare i den meningen. Att se och uppleva de bästa spelarna och lagen på elitnivå är en ynnest för den som förstår sig på. Samtidigt har fotbollen många syften som ligger mig varmt om hjärtat. Utbildning är också något som jag brinner för. I min roll vill jag påverka i utvecklingsfrågor då jag gärna vill se fler och bättre fotbollsspelare från Stockholmsområdet i framtiden.

Vilka förväntningar har du på din nya tjänst?
Det hänger helt ihop med förbundets vision målbild och strategier. Dels föreningsutveckling och fotbollsutveckling, men också förbundsutveckling med vårt mål med bättre jämställdhet på alla nivåer och att gå från kansli till sportkontor. Att jobba ihop med Kenneth ska bli extra kul och tillsammans ska vi göra skillnad.

Det låter lovande! Än en gång, välkommen till StFF.