Ökning av anmälda lag till S:t Eriks-Cupen

Nu har sista anmälningsdatum till S:t Eriks-Cupen 2019 passerat och det är en ökning på antal anmälda lag jämfört med 2018. Hela 4 988 lag deltar i kommande säsongs seriespel jämfört med 4 858 lag under föregående år.

Anmälda lag i P10 och P11Ökningen på 130 lag kan inte härledas till en specifik årskull, men de nya 7 mot 7-serierna bidrar givetvis. 56 lag har anmält sig till spel i denna form som vänder sig till flickor och pojkar från 13 år till och med 19 år. Glädjande nog ökar antal lag på tjejsidan vilket har varit ett mål för distriktet.

– Det är riktigt kul att antal flicklag ökar och även att det är fler lag anmälda i de äldre årskullarna, konstaterar Stockholm Fotbollförbunds förbundschef Björn Eriksson.

Till serierna pojkar 16 år och 18/19 år är det större ökningar av antal anmälda lag, liksom flickor 16/19 år.

Detta är en säsong då de nya spelformerna implementeras och då förlängs den totala speltiden för varje match. Det verkar dock inte ha påverkat antal anmälda lag.

Egentligen är ju den intressantaste siffran hur många lag som avslutar säsongen. 2017 var det 5 053 lag som anmälde sig och 4 428 som fanns kvar när säsongen var slut. Förra året var 4 858  lag anmälda med 4 439 som fullföljde hela seriespelet. Troligtvis berodde skillnaden på att den sista anmälningsdagen till säsongen 2018 var en månad senare. Det ska bli spännande att se vilken siffra det blir efter årets alla matcher.

Nu har arbeten med att Lagen i norrort för P8 placeras in i serier.dela upp de nästan 5 000 lagen i olika serier startat. När de blir klara presenteras de efterhand på hemsidan. Hela arbetet med serieläggningen brukar vara färdigt under andra halvan av februari.

Sedan är det dags att få till spelprogrammen som görs genom datorkörningar. Tyvärr är det inte bara att trycka på en knapp och sen är det klart. Det är en hel del matcher som måste läggas manuellt på grund av olika anledningar.

I slutet av mars visas de cirka 35 000 matcherna på hemsidan, då ska alla lag ligga på rätt tid och spelplan.

När startar serien? Se S:t Eriks-Cupens årsplanering