Dubbla segrar för 02:orna på Bosön

Vinnarhallen på Bosön var välfylld när Stockholms bägge distriktslag födda 2002 inledde slutspelet i Cup Kommunal respektive Distriktpojkturneringen. Flickorna vann över Uppland med 5-1 och pojkarnas segersiffror skrevs till 2-1 mot Gestrikland.

Denna gång fick tjejerna inleda matchandet och Uppland stod för motståndet. Senast lagen möttes vann Stockholm med komfortabla 9-1. Uppländskorna visade direkt i matchinledningen att respekten för Stockholmstjejerna inte var lika stor denna gång.

Bataljen var till en början jämn även om Stockholm hade större bollinnehav och de vassaste målchanserna. Det dröjde ända till slutet av den första halvleken innan Stockholm spräckte målnollan och det genom Cassandra Larsson som inkasserade matchens-lirare-priset för kvällens insats.Larsson bröt en rejäl felpassning, kom fri med motståndarmålvakten och la bollen säkert i mål. Hon var ett ständigt orosmoment för motståndarna med sin snabbhet och irrationella spelstil.

2-0 kom snabbt efter ledningsmålet. Linnéa Söderqvist tog en fin löpning och drog till ett skott i nätmaskorna. Precis innan pausvilan reducerade Uppland när lagets bästa spelare, Angelina Thoreson, sköt ett otagbart skott långt utifrån.

Uppland spelade ett relativt lågt försvarsspel och stockholmskorna hade svårt att få till passningar genom motståndarnas täta försvar. En bit in i andra halvlek ökade Stockholm bolltempot, spelkvalitén höjdes och då kom också chanserna.

Hanna Ekengren fick sätta dit 3-1 på en målvaktsretur efter sitt eget skott. Debutanten Tilda Hedell ökade på till 4-1, också det på en retur. Vilma Ferdfelt stod för en fin soloprestation när hon drev upp bollen från egen planhalva, drog ifrån sin bevakning, bollen hamnade hos Julia Åkerlind Kermoury som fastställde slutresultatet 5-1.
Stockholmstjejerna såg starka ut och kontrollerade matchen. Efter kvällens seger sitter man i förarsätet inför avslutningsmatchen mot Västmanland på söndag.

Pojkarna vände underläge

Gestrikland var Stockholms första motståndare i Distriktpojkturneringen. Den första halvleken blev ett ställningskrig mellan lagen, få målchanser och mycket kamp och spel på mitten.

Med drygt sex minuter kvar till pausvilan, lyckades Gestrikland ta ledningen genom ett otagbart volleymål. Precis innan domaren blåste för paus, gjorde matchens lirare Chris Fox kvällens snyggaste mål. Han spelade ut bollen på kanten och sprang själv mot straffområdet, mötte ett perfekt inlägg och nickade bollen säkert i mål.

I andra halvlek flyttade Stockholm fram positionerna och jobbade hårt över hela planen vilket gav laget ett visst spelövertag. 2-1 kom efter en tilltrasslad situation framför motståndarmålet och Chris Fox blir kvällens tvåmålsskytt.

– Det var fantastiskt kul att få vända matchen med mina två mål, säger Fox. Vi krigade oss till segern och jobbade för varandra i varje duell.

Fox startade inte matchen men fick göra ett tidigt inhopp. Han hade skadekänning i låret innan matchen.

– Jag kände av skadan under matchen och gick av innan slutsignalen, säger Fox som hoppas på spel även mot Västmanland på söndag.

– Det blir en tuff match som vi har stor chans att vinna genom rätt inställning, menar Fox.

På söndag möter Stockholms tjejer respektive killar Västmanland i lagens andra slutspelsmatch. I och med kvällens vinster har lagen goda möjligheter till avancemang.

Gittan Ahonen Gunnarzon