”Vi har många duktiga 16-åringar i Stockholm”

Den 9-11 november genomförs gruppspel i Distriktpojkturneringen samt Cup Kommunal där tjejerna spelar. Spelplats är Bosön och förutom Stockholm, deltar även Uppland och Gotland. Denna gång är det spelare födda 2002 som är aktuella.

Spelarutbildarna Caroline Sjöblom och Andreas Vanberg har höga förväntningar inför helgens drabbningar.

– Jag har goda förhoppningar inför helgen. Vi har förutsättningar att göra två bra prestationer mot Uppland och Gotland, tycker Caroline vars fokus är på F02.

Andreas menar att P02 ska ta steg i sin utveckling och bli bättre som lag.
– Jag hoppas att spelarna följer den spelidé och kravställning som vi har i varje match och träning när de representerar Stockholm. Och självklart att vi ska gå vidare till slutspel. Sedan hoppas jag att det kommer många åskådare till Bosön för att stötta oss. Det brukar det göra.

De uttagna trupperna innehåller spelare som är längst fram i sin utveckling just nu.

– Det är oerhört tight om platserna då vi har många duktiga 16-åringar i Stockholm. Just den här sammansättningen har inte spelat tillsammans så det blir spännande att se hur snabbt laget klarar av att bli samspelt, säger Caroline.

– Vi har scoutat noggrant och tagit ut en trupp som känns gedigen med de spelare som just nu är bäst i sina positioner i Stockholm, anser Andreas. Vi har en stomme från en större klubb, men i övrigt en stor spridning av grymma spelare från mindre klubbar.

De bägge lagen möter motståndare från samma distrikt, nämligen Gotland och Uppland. Andreas och Caroline har stor respekt för motståndarna, men tror på sina lag.

– Vi fokuserar alltid på vårt eget spel, men Uppland brukar alltid vara ett bra distrikt som spelar en trevlig fotboll. Gotland har också många bra spelare och brukar, lite varierat år för år, bjuda på bra motstånd, säger Andreas.

– Uppland är ett bra motstånd med spelare som huserar eller som har huserat i F16-landslaget. Jag förväntar mig att det blir en tight och tuff match mot dem. Gotland är ett mindre distrikt som inte har lika många spelare att välja mellan. Dock brukar arbetsmoralen och lagandan vara riktigt stark när det gäller ö-laget, berömmer Caroline.

Föregående år var det spelare födda 2001 som representerade Stockholm och för tjejerna gick det väldigt bra fram till semifinalen, där det blev en uddamålsförlust mot Östergötland. För killarna blev det också respass i semifinalen så nu är det upp till bevis för 02:orna att försöka gå hela vägen.

Caroline och Andreas säger samstämmigt:
– Det blir intressant att se 02:ornas resa. Spelare och ledare har jobbat väldigt bra och vi har en skön känsla i lagen.

Stockholms trupper: Flickor och Pojkar

Gruppspel Cup Kommunal:

Grupp D: Stockholms FF (arr. SDF) – Stockholm, Uppland, Gotland

Fre 9/11 19.45 Stockholm-Uppland
Lör 10/11 18.30 Uppland – Gotland
Sön 11/11 15.00 Gotland - Stockholm

Gruppspel Distriktspojkturneringen:

Grupp D: Stockholms FF (arr. SDF) – Stockholm, Uppland, Gotland

Fre 9/11 17.30 Stockholm-Uppland
Lör 10/11 14.00 Uppland – Gotland
Sön 11/11 12.30 Gotland - Stockholm

Spelplats alla matcher: Vinnarhallen, Bosön

Distriktslagen är indelade i åtta grupper om vardera tre lag. De åtta gruppsegrarna kvalificerar sig till slutspel och de åtta grupptvåorna kvalificerar sig till kval till slutspel. I januari genomförs slutspel där segrande lag i respektive slutspelsgrupp spelar semifinal. En av de fyra slutspelen avgörs på Bosön den 25-27 januari. Finalen går av stapeln under utvecklingslägret i Halmstad juni/juli 2019.

Läs mer om Cup Kommunal hos Svenska FF
Läs mer om Distriktspojkturneringen hos Svenska FF

Läs även om distriktslagsverksamhetens Öppna träningar

Gittan Ahonen Gunnarzon