Unik och offensiv satsning av Stockholms Fotbollförbund

Stockholms Fotbollförbunds målbild är att Stockholmsfotbollen är Sveriges ledande folkrörelse. StFF gör, i distriktssammanhang, en unik satsning inom svensk fotboll i och med att man nu anställer två sportchefer. Det är ett led i att nå den målbild som verksamheten har.

– Det känns jättekul och inspirerande att kunna presentera en så unik och offensiv satsning. En investering som gör att vi kommer kunna bidra ännu mer till utvecklingen av svensk fotboll, kommenterar förbundsordförande Björn Eriksson.

Det fanns planer på att anställa en sportchef, men under rekryteringsprocessen ändrades planerna och det blev istället två sportchefer vilket borgar för att den redan höga fotbollskompetensen hos StFF – blir ännu högre. Det finns stora möjligheter för verksamheten med två dedikerade tjänster vars fokus är att utveckla sportdelen i distriktet.
De tillträdande sportcheferna blir ansvariga för varsin del, förening och individ. I dessa tjänster ingår även ansvar för distriktslagen pojkar. Caroline Sjöblom är fortsatt Spelutbildare på flicksidan.

Håkan Pontén AnderssonSportchef Förening blir Håkan Pontén Andersson som har en mångårig bakgrund inom både ungdoms- (flick och pojk) och seniorfotbollen (dam och herr) samt i roller som sportchef, tränare, styrelsemedlem och distriktsförbundskapten. Håkan kommer närmast från tjänsten som sportchef hos Enskede IK där han var med och implementerade succén Enskedemodellen

– Att få möjligheten att jobba som sportchef i det förbund som man tillhört i så många år känns som ett naturligt steg att ta om man får den möjligheten. Stockholmsfotbollen berör på så många plan och det är det som är det fina. Det huvudsakliga för mig är att skapa förutsättningar för utveckling och utbildning på alla nivåer, säger Håkan Pontén Andersson.

Kenneth ÖbergSom Sportchef Individ har StFF anställt Kenneth Öberg som förknippas med Svenska Fotbollsakademin där han har drivit framför allt individuell träning för både ungdom och senior. Han har även gedigen erfarenhet som tränare för pojkar/flickor och dam/herr, samt som distriktsförbundskapten och sportchef för Boo FF.

– Jag har alltid haft ett enormt intresse och stor kärlek för just Stockholmsfotbollen. Jag har jobbat inom den så länge och på så många sätt. Att nu få göra det från en annan och dessutom helt ny plattform känns fantastiskt och grymt inspirerande, säger Kenneth Öberg.

Exakt hur arbetsfördelningen mellan sportcheferna kommer att se ut – återkommer StFF till när de bägge har påbörjat sina anställningar.

– Det känns som att dessa två nyförvärv, tillsammans med den kompetens vi redan har, ger Stockholms Fotbollförbund en väldigt bred och stark fotbollskompetens. Vi är väldigt nöjda att ha knutit dessa två till oss, avslutar Björn Eriksson.

Kenneth Öberg börjar sin anställning den 10 januari, medan Håkan Pontén Andersson är på plats den 11 februari.