S:t Eriks-Cupens dag visade kärleken till fotboll

Temat på de paneldebatter som Stockholms FF arrangerade vid S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena gick under namnet "Kärleken till fotboll". Vid de 27 matcher som genomfördes med 54 11-årslag visades också att det är väldigt många som älskar fotboll.

Vid den tredje upplagan av S:t Eriks-Cupens dag fanns glädjen, gemenskapen och framför allt kärleken till världens största idrott. Föräldrar, syskon, släktingar, vänner och andra anhöriga hade slutit upp för att se sina favoriter träda in på den ståtliga arenan där både Djurgården och Hammarbys herrlag spelar sina hemmamatcher. Till pressrummet skred förtroendevalda i våra föreningar för att lyssna på upplysande paneldebatter med spännande debattörer.

Laguppställningen i pressrummet gick inte av för hackor bland andra hittade vi Johan Fallby – Idrottspsykologisk rådgivare, Cecilia Safaee – Futbal da Forca, Markus Johannesson – f d lagkapten Djurgårdens IF och expertkommentator, Sevana Bergström – CSR Manager Svenska Fotbollförbundet, Moa Svan – Ståuppkomiker.

"Framtidens förebilder", "Framtidens föreningar" och" Fotbollen kraft" var de tre ämnen som moderatorn Karin Frick fick debattörerna att hålla sig till. Många intressanta frågor och funderingar diskuterades.

På fotbollsplanen var det uppåt 800 spelare, ca 150 ledare och 14 domare som fick ett minne för livet. Det är en stor dag för dessa aktörer att få göra entré på Tele2 Arena. Om inte Stockholms stad får för sig att lägga breddmatcher på planen är det nog den enda gången som de flesta av deltagarna genomför en match på huvudstadens största arena (Friends Arena ligger i Solna).

När de 54 lagen hade spelat sina matcher delades det Gröna Kortet ut till matchens schysstaste spelare i respektive lag. Förutom det Gröna Kortet delade även Länsförsäkringar Stockholm ut en goodie-bag dagen till ära.

På aktivitetsområdet kunde man förfina sina fotbollskunskaper på Stadiums minipitch, Ellevio informerade om jämställdhetsarbeten och 50/50-fonden, Be4you som gjorde debut i dessa sammanhang presenterade deras koncept för att lätt tjäna pengar till laget.

I Stockholms FF:s tält informerade den nationella fotbollsutbildaren Lotta Hellenberg om de nya spelformerna som startar nästa år med en tillhörande frågesport.

Vi hoppas givetvis att vi får återkomma nästa år för att upprepa denna roliga dag för S:t Eriks-Cupen och ungdomsfotbollen samt för föreningarnas förtrondevalda.