StFF bjöd på show när Olympic Day inleddes

Stockholms FF fanns på plats med en minipitch, informationstält och en bolljongleringsshow när Olympic Day inleddes i Kungsträdgården på fredagen. Svenska Olympiska Kommittén hade samlat över 15 olika sporter där deltagarna fick pröva på alla sporter helt gratis.

Sedan 100-årsjubiléet av Olympiaden i Stockholm 1912 har det varje år arrangerats minst en Olympic Day där deltagarna på plats får pröva på olika sporter och allt helt kostnadsfritt.

De flesta har nog redan prövat på att spela fotboll någon gång, men Stockholms FF fanns på plats genom Robin Johansson för att informera om vår stora och breda verksamhet. Fotbollen består ju inte bara av traditionella 11 mot 11-matcher utan är så mycket mer.

I det nya nationella spelformerna som kommer att gälla i Stockholm från och med 2019 finns det fem olika spelformer, 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11. Förutom detta finns ju även futsal och beach soccer eller som idag när Calle Ahldén höll en bolljongleringsshow.

Nu är ju inte fotboll en lek med en boll utan vi och framföralt våra föreningar gör en enorm samhällsinsats. Sporten och inte minst fotboll gör ju så mycket annan stor nytta som bland annat integration, utbildning, social samvaro och mycket mera.

Robin har bråda dagar med att informera de ca 10 000 personer som passerar Kungsträdgården varje dag, även om alla inte stannar till vid just vårt tält.

– Det är något färre deltagare på plats än vad det har varit tidigare år, berättade Annete Craas från Stockholms Idrottsförvaltning.

Om det berodde på det åskovädret som SMHI hade varslat om eller om det var det varma vädret står skrivet i stjärnorna. Det som var positivt med det var att de som var på plats slapp stå i kö när Olympic Day inleddes.

Vi hoppas att så många som möjligt tog chansen att pröva en ny sport på Olympic Day och om 10-15 år kanske vi har en ny Olympisk segrare som inledde sin karriär på denna dag.