Kärleken till fotboll vid S:t Eriks-Cupens dag

Den 8 september arrangerar StFF det uppskattade arrangemanget S:t Eriks-Cupens dag. 54 11-årslag spelar 27 matcher på Tele2 Arenas konstgräsplan. I en annan del av arenan träffar StFF:s styrelse förtroendevalda i från Stockholms föreningar. Temat för dagen är "Kärleken till fotboll" där flera intressanta namn finns med i paneldiskussioner.

En knapp vecka efter derbyt mellan Hammarbys och Djurgårdens herrlag är det dags för många exalterade barn och ledare att springa in på Tele2 Arena. Det kommer inte att sitta 30 000 åskådare på läktaren, men det kommer att bli en minnesvärd upplevelse för de lag som har lyckan att få medverka under dagen.

Vad händer mer under dagen?

Det är inte bara en massa spännade roliga fotbolmatcher som kommer att spelas. I ett pressrum arrangerar Stockholms FF:s styrelse en intressant halvdag för våra föreningars förtroendevalda. Tre paneldiskussioner på temat "Kärleken till fotboll" med rubrikerna "Framtidens förebilder", "Framtidens föreningar" och Fotbollen kraft står på agendan. Bland paneldebattörerna hittar vi bland andra: Johan Fallby – Idrottspsykologisk rådgivare, Cecilia Safaee – Futbal da Forca, Markus Johannesson – fd lagkapten Djurgårdens IF och expertkommentator, Sevana Bergström – CSR Manager Svenska Fotbollförbundet, Moa Svan – Ståuppkomiker m fl. Läs hela programmet och anmäl dig här!

Om vi går tillbaka till fotbollsplanen igen kommer det även att finnas en aktivitetsyta på innerplanen. Här kommer spelare och besökare att kunna testa på olika aktiviteter som arrangeras av Stadium och adidas. Länsförsäkringar Stockholm kommer att finnas på plats och via det Gröna Kortet hylla alla goda föredömen. Totalt kommer 54 Gröna Kort att delas ut under dagen och vid de flesta av flickmacherna kommer spelare från Hammarbys damlag att dela ut de Gröna Korten. Ellevio finns på plats och för BE4YOU blir det debut på S:t Eriks-Cupens dag.

Taket på Tele2 Arena kommer att vara stängt under hela evenemanget. Glöm inte skriva #sterikcupensdag när du publicerar dina egna bilder i sociala medier.

Ta med hela familjen och besök arenan och S:t Eriks-Cupensdag!

Fri Entré för anhöriga och publik – Entré V

I samarbete med Tele2 Arena kommer vi att ha en speciell entré (gratis) för alla anhöriga och övriga besökare till S:t Eriks-cupens dag. Vi hänvisar därför alla besökare att använda Entré V. Här kommer det att finnas en kiosk öppen under hela dagen, där du bland annat kan handla frukost, lunch, kaffe, läsk och andra godsaker. Vi önskar att enbart lagen och deras ledare uppehåller sig vid sidlinjerna av spelytan. Publiken hänvisar vi till läktaren. Det är däremot fritt fram för alla att vara på aktivitetsområdet på innerplan.

Registrering & Entré - Spelare, ledare och domare – Players Entrence

Alla lag och domare som ska medverka i matcher under dagen ska registreras innan deras matcher startar. Detta sker i spelarentrén som finns i den södra delen av Tele2 Arena, skyltat med Players Entrance.

Bra att känna till för ledare, spelare och domare

Det kommer finnas begränsade möjligheter till ombyte och dusch på arenan, detta gäller såväl före som under och efter match. Inget lag kommer att få ett eget omklädningsrum.

Domarna kommer att få tillgång till ett eget mindre rum före och efter match. StFF har tillsatt domare till alla matcher och betalningsförfarandet är som vanligt, hemmalaget ersätter domaren.

Under S:t Eriks-Cupens dag kommer vi att använda de av SvFF, nya föreslagna spelplansmåtten för 7 mot 7 (50 x 30 m). Bra att känna till är att speltiden kommer att vara 3 x 15 minuter, inga sidbyten.

Spelschema S:t Eriks-Cupens dag   Karta över Tele2 Arena som pdf