Future Team F03 på utbildningsläger

Helgen den 11-12 augusti var Stockholms Future Team för flickor födda 2003 på utbildningsläger i Hallstavik. På programmet stod bland annat två matcher mot Uppland och en föreläsning av NaFu:n Lotta Hellenberg.

Det var 18 lite sommarlovsmorgontrötta tjejer som distriktsförbundskaptenerna Eleonor Lundgren, Mathias Modin och Oscar Williams hade samlat kl. 07.00 på lördagen vid förbundets kansli i Solna för avfärd mot Hallstavik i Roslagen. Stockholms Future Team för flickor födda 2003 var på väg för en utbildningshelg i fotbollens ädla konst.

Future Team är talangfulla spelare, men som inte har nått lika långt som sina jämnåriga kamrater. En verksamhet som har utvecklats de senaste åren för att minska risken att talanger slutar med fotbollen för att de känner sig bortvalda.

Helgen bestod av två träningar, två matcher och en föreläsning av Lotta Hellenberg som är en av Svenska FF:s nationella fotbollsutbildare.

Alla inblandade var väldigt nöjda över ett fantastiskt bra läger och som pricket över i:et kom förbundskaptenen för flickor 2003, Pia Sundhage, till söndagens match.

Tjejerna var nog nästan lika trötta i bussen på vägen hem på söndagen som vi avfärden, men fyllda med ny fotbollsinspiration.