Firat firad av Botkyrka kommun

I våras avsutade Firat Sahin från Fittja IF Stockholms FF:s utbildning Framtidens Fotbollsledare (FFL), i helgen prisades 18-åringen av Botkyrka kommun. Sju pristagare fick stipendier av Kultur- och fritidsnämnden i Hågelbyparken i lördags.

Firats pris hette "Botkyrkas lirare" och motiveringen löd:

Firat är 18 år och bor i Alby. Han är ung ledare för Fittja IF:s P08 sedan ett par år tillbaka och spelar själv i Fittja IF:s A-lag (seriesegrare i div 6). Han är även domare i barn- och ungdomsfotbollen. Firat är mycket uppskattad av sina lagkamrater, adepter och bland föräldrar för sin positiva inställning och sitt stora ansvarstagande. Glädje och utveckling är två ingredienser som återfinns i varje träning som genomförs av Firat.

Pristagaren är inte bara engagerad i idrotten. En samling ungdomar har samlats i mötesplatsen "Albys hjärta". Gruppen kallar sig "Höj din röst - Norra B" och målet är att höja valdeltagande i Alby som vid valet 2014 låg på 51,3%.

Stockholms FF passar också på att hylla denna ansvarsfulla och ambitiösa kille och önskar lycka till med alla engagemangen.