Tuff semifinal väntar Stockholms P01:or

Imorgon onsdag på nationaldagen spelar Stockholms distriktslag pojkar P01 semifinal i Distriktspojkturneringen. Tuffast möjliga motstånd väntar – Göteborg på bortaplan.

Göteborg har fyra ordinarie spelare i P01-landslaget som spelade EM-slutspel nyligen plus ytterligare som har gjort landskamp så det känns som en inspirerande uppgift att möta just favoriten på bortaplan. Vi brukar vara jobbiga att möta och våra spelare vill verkligen visa att de är lika bra spelare och starkare som lag, säger Stockholms Spelarutbildare Andreas Vanberg.

Fredrik Hammar & Oskar Fallenius, IF BP – är två av spelarna på väg till Göteborg.Stockholms lag består av spelare från Brommapojkarna och stor blandning av mindre klubbar. Intresset och viljan att spela matchen har varit oerhört stort – tyvärr får inte alla vara med.

Jag fokuserar på de spelare och klubbar som är med. Vi har spelare från Djursholm, Stocksund, Lidingö, Järfälla, Österåker, Sollentuna och Vasalund i truppen. Sedan vill jag ge ett stort beröm till Brommapojkarna med akademichef Roger Palmgren i spetsen som på ett fantastiskt sätt samarbetat kring blivande elitspelares utveckling.

Stockholm är regerande mästare efter att P00 vann turneringen förra året.

Då var Göteborg också storfavorit i semifinalen hemma mot Skåne utan Malmö och Helsingborgsspelare men förlorade. Nu hoppas vi på ett liknande scenario imorgon. En sak är säker – det här är spelare som är högmotiverade som tänker mäta krafterna och göra sitt yttersta för att nå finalen, avslutar Vanberg.

Stockholms spelartrupp mot Göteborg

Läs om slutspelssegern!

Läs mer om Distriktspojkturnering hos SvFF