Semifinalförlust för P01 mot Göteborg

Som väntat blev det en tuff match för Stockholms P01 mot Göteborg på bortaplan i Distriktspojkturneringen för pojkar födda 2001. 0-3 blev slutresultatet efter 0-1 i paus.

Efter en jämn inledning på semifinalen som spelades på Valhalla IP, fick Göteborg en straff som slogs i mål – ett mål som blev första halvlekens enda.

Klart det är olyckligt hamna i underläge med straff emot oss så tidigt, men Göteborg var bättre i första halvlek även om de inte skapade så mycket, säger Stockholms Spelarutbildare Andreas Vanberg.

I början av andra halvlek tog Stockholm över matchen, skapade tryck, flera bra lägen, frisparkar och hörnor.

Vi har vår absolut bästa period i början av andra halvlek men istället för en kvittering utnyttjade Göteborg slarv och med sitt första anfall sätter de tvåan. Sedan missar vi ett friläge och flyttar upp ännu mer vilket öppnar för trean.

Som väntar var det Göteborgs landslagsspelare som blev avgörande.

Normalt sett är detta en riktigt tuff match där vi vid tidigare möte vann med 2-1 i Halmstad. Nu tappade vi halva vår trupp veckan innan avresa när vissa klubbar stoppade spelare i sista stund. Det är verkligen inga bra förberedelser när spelarna som vi utbildat och spelat ihop tidigare helt plötsligt försvinner. Men jag vill påpeka att de som åkte med verkligen gjorde sitt yttersta och berömma de som fick hoppa in med kort varsel. De fick också känna på och lära sig att när man möter toppnivån i landet i distriktslaget är det några nivåer till jämfört med klubblaget, säger Vanberg.

Detta innebar för många slutet på resan med distriktslaget P01.

Hela gänget som varit med under åren har haft fantastiska upplevelser. Sen var Göteborg individuellt sett skickligare den här matchen vilket avgjorde. Våra spelare hade behövt göra en perfekt match där alla verkligen spelat på sitt max om vi skulle haft chans att överraska men det är inte så mycket att säga om resultatet, avslutar Vanberg.

Matchinformation på Svenskfotboll

Läs om P01:s slutspelsseger

Vi tackar Göteborgs FF för bilderna och önskar laget lycka till i finalen!