Caroline Sjöblom axlar Annelie Noréns mantel

Caroline Sjöblom blir ny spelarutbildare (SU) för flickor i Stockholm och tar över Annelie Noréns roll. "Carro" börjar sin tjänst hos Stockholms Fotbollförbund den 16 augusti.

Det blir en åländska som i fortsättningen ska utveckla Stockholms flickor i fotbollens ädla konst. Carro som den nya SU:n kallas till vardags började sin fotbollskarriär på Åland och blev finsk mästare med Åland United gjorde även landskamper för Finland, (men har även svenskt medborgarskap).

Fotbollskunnandet tog Carro till Sverige och Stockholm där det blev spel med Djurgården i damallsvenskan. Lite överraskande blev nästa klubbadress AIK där tränarkarriären inleddes 2013. Efter tre säsonger i Solnaklubbens flickjuniorverksamhet togs nästa steg i Tyresö FF:s damlag som Carro tog upp i ettan och alltjämt tränar. Samtidigt som det tränades klubblag var åländskan engagerad som distriktsförbundskapten för Stockholms flickor födda 2000. Även här skördades framgångar, det blev seger i Cup Kommunal efter finalvinst mot Göteborg.

Som färsk tränare i AIK fanns det bara spelarerfarenhet på meritlistan, sen har utbildningarna radats upp på löpande band. Nyligen avslutades kursen UEFA diplom A för tidigare elitspelare. Kurskompisar var bland annat Victoria Sandell-Svensson, Therese Sjögran, Olof Mellberg och Kennet Andersson.

Nu lämnar 28-åringen jobbet som HR Generalist hos Handelsanställdas förbund för att ta över Annelie Noréns jobb på Stockholms Fotbollförbund. Annelie kommer inte försvinna från förbundets lokaler utan kommer att jobba med andra frågor.

Varmt välkommen hälsar vi Caroline Sjöblom!