Coachande Föräldraskap – DU är den viktigaste personen i ditt barns liv!

Som förälder är du viktig för ditt barns motivation, utveckling och upplevelse av fotbollen och hens möjligheter till ett livslångt intresse för idrott i stort. Du är också en viktig resurs i föreningens arbete med att skapa en idrottsmiljö för så många som möjligt, så länge som möjligt i så bra verksamhet som möjligt. Vi behöver din hjälp!

Vi måste vattna de blommor vi vill ska växa

Stockholms Fotbollförbund gör nu en storsatsning för att nå föräldrar i åldersklasserna upp till 12 år och erbjuder utbildningen Coachande Föräldraskap till alla föreningar och deras föräldrar på 17 platser runt om i Stockholm. Syftet med föreläsningen är att informera om idrottens och fotbollens grunddokument, aktuell forskning samt tipsa föräldrar hur de på bästa sätt kan coacha och motivera sitt barn i fotbollsmiljön. Du som förälder har i högsta grad en viktig roll att fylla då det gäller att bidra till ett stödjande klimat och en bra stämning runt våra fotbollsplaner för ditt och andras barn.

Anmäl dig gärna till något av våra kvarvarande tillfällen här:

Se gärna Stockholmsidrottens film "Hur kan du som vuxen stötta barn som idrottar" här!

Föreläsare är Kim Rehnfeldt som är Organisationskonsult, föreläsare och coach. Kim processleder organisationsförändringar och förbättringsarbete samt föreläser och utbildar inom idrotten i en rad olika områden såsom föreningskunskap, effektivt styrelsearbete, coachande föräldraskap. Kim har även under många år varit ordförande i Rotebro IS och har tidigare varit ledamot i Stockholm Fotbollförbunds Föreningskommitté och Styrelse.

Stockholms Fotbollförbund har i sitt nya Strategidokument 2018 – 2022 en prioriterad strategi som heter "Bättre matchmiljö". Ett av de största förbättringsområdena inom "bättre matchmiljö" är att säkerställa att klimatet på och utanför plan blir avsevärt bättre.

Några citat från tidigare deltagare:

Tack för en bra föreläsning igår kväll. Viktiga budskap som jag hoppas sprids till fler.

Tack för en mycket bra föreläsning idag. Mycket inspirerande och många bra tips att tänka på både i rollen som förälder och tränare.

Intressant föreläsning. Önskat att alla våra lagföräldrar var med!

Tack för en inspirerande föreläsning. Jag tar med mig massor från föreläsningen. Mycket bra input till mig och mitt lag då vi ledare/föräldrar coachar helt olika. Detta blir ett bra underlag för att harmonisera coachandet av egna och andras barn.

Tack för superbra föreläsning igår! Jag tycker verkligen jag fick bra verktyg och konkreta tips om hur jag som förälder kan coacha mina barn.