Färre lag i S:t Eriks-Cupen – senare anmälan orsaken

Sedan 2009 har antalet anmälda lag i S:t Eriks-Cupen ständigt ökat. Till säsongen 2018 har 4 858 lag anmält sig, 181 färre än i fjol. Anledningen är att sista anmälningsdatumet var en månad senare än tidigare år.

Det kan tyckas alarmerande att det är färra lag anmälda till årets säsong i S:t Eriks-Cupen, men årets siffror blir missvisande om man jämför med 2017-års anmälningstal. Till fjolårets spelår var sista anmälningsdatumet satt till den 30 november 2016 och under december var det gratis att dra ut lag.

Till detta spelår kunde man anmäla lag till den sista december och efter det kostar det pengar att dra ut lag. Siffran är ungefär lika stor som det var färre lag som anmälde sig till årets säsong.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är i princip lika många lag i år som förra året när vi börjar serieläggningen i januari.