Anders Nilsson ny SU för målvakter

2014 blev Tobias Karlsson distriktets första spelutbildare för målvakter och har sedan dess utvecklat distriktets ungdomsmålvakter och utbildning på ett framgångsrikt sätt. Nu axlar Anders Nilsson Tobias mantel.

Redan åren innan StFF införde rollen SUMV hade målvaktsinstruktörerna börjat diskuteraTobias Karlsson hur målvakterna borde tränas.

Richard Linden (tidigare Distriktsförbundskapten) och Tobias Karlsson samlade tankarna kring vad verksamheten skulle syfta till.

Mer funktionell träning, beslutsfattande och träning av moment, som vi upplever brister i: positionsspel, kommunikation och anfallsspel i olika sammanhang, blev svaren på den frågeställningen.

Alla instruktörer som jobbar i StFF bidrar till helheten med sina erfarenheter. Det är framförallt de personerna och ett bättre samarbete med distriktslagens tre tränare som är framgångsformeln.

Successivt har nivån höjts på målvaktsträningen i distriktslagen och de målvaktspecifika samlingarna. Vi har lyckats med det tack vare att samtliga instruktörer har tagit till sig upplägget och den långsiktiga strategin. Nu när Anders Nilsson tar över SUMV-rollen kommer projektet ta nya steg mot ett modernt arbetssätt för att distriktets målvakter som kommer till oss ska få en upplevelse och ett mervärde!

Anders är en Stockholmskille som fick sin första fotbollsuppfostran i FC Café Opera (numera FC Djursholm) för att sedan fortsätta i IF Brommapojkarna under de unga tonåren.

Efter några vändor mellan BP och Djursholm, deltagande i stadslag och ungdomslandslag satte skador stopp för vidare spel. Efter att den egna karriären avslutats var det självklart för 25-åringen att börja träna målvakter, som en naturlig följd blev det i samma klubbar som under spelarkarriären.

I början av 2015 fick Anders uppdraget som DFK-MV för pojkar födda 2000 hos StFF, en rolig resa som kröntes med ett guld i Postnord cup.

Anders rivstartar året den 24 januari med Tematräningar målvakter där distriktslagens burväktare födda 2001-2003 medverkar.

Vi önskar Anders lycka till och tror att det framgångsrika målvaktprojektet kommer att fortsätta även efter Tobias Karlsson.

Tobias Karlsson vill skicka ett stort tack till spelarutvecklarna Annelie Norén, Bigge Jacobsson och sedermera Andreas Vanberg som alltid varit positiva och stöttande. Vi på Stockholms FF tackar för det enorma jobba som Tobias har gjort och önskar honom lycka till i framtiden.

/Tobias Karlsson
/Johan Wallberg