Stora siffror när Stockholms F01 vann gruppspelet

Inledande gruppspelet i Cup Kommunal genomfördes gångna helgen i Uppsala. Stockholm spelade i samma grupp som Uppland och Gotland och motståndet visade sig vara ett nummer för litet för Stockholms duktiga tjejer.

Matchen mot Uppland var inledningsvis en ställningskamp mellan 2 helt olika taktiker. Stockholm dominerade bollinnehavet redan från start och jobbade med snabba spelvändningar för att kunna öppna upp Upplands kompakta försvar och komma in centralt på mittfältet. Uppland å sin sida stängde de centrala ytorna mycket effektivt och flyttade över snabbt när Stockholm vände spelet. Efter ett tag lyckades Stockholm komma runt på kanterna och skapade målchanser den vägen istället. På så vis dyrkade Stockholmstjejerna upp Upplands försvar och målen började trilla in. Uppland orkade inte heller med tempot ju längre matchen led, och segern skrevs till slut med klara 6-1.

Matchen mot Gotland blev inte så mycket match egentligen. Redan efter 2 minuter var nollan spräckt och sen rann det på i rask takt. I första halvlek hade 2 av Stockholms spelare gjort varsina hattrick. Gotland kunde inte alls svara upp mot starka Stockholm, och det kunde man nästan gissat på förhand med Gotlands begränsade urval på spelare. Laget, som bestod till hälften av 02:or, gjorde trots allt en heroisk insats och försökte efter bästa förmåga, intill det att domaren blåste av matchen, att spela fotboll och inte bara tjonga iväg bollen. Slutresultatet landade på osannolika 16-1 och även om motståndet var svagt, ska man inte förringa Stockholms insats där man, genom hela matchen, jobbade efter lagets arbetssätt och fullföljde matchplanen till punkt och pricka.

Vid matchgenomgångarna efter respektive matcher var det svårt att utlämna någon av Stockholmstjejerna, när man diskuterade lagets insats. Kort sagt; alla var riktigt bra och laget gjorde en fantastisk kollektiv insats som bådar gott för framtiden.

Stockholm är nu vidare till nästa omgång av Cup Kommunal som spelas 26-28/1.