P01 ordnade dubbeln till Stockholm

Stockholms killar inledde Postnord Cup med gruppspel i Uppsala mot hemmadistriktet Uppland som har en stark årgång i just P01. En tuff match att vänta och som genomfördes på ett imponerande sätt av Stockholm.

Ledning med 1-0 i paus blev till seger med 2-0 trots att laget drabbades av en utvisning i mitten av andra halvlek.

"Först vill jag ge beröm till Uppland som har många bra spelare och spelar bra fotboll. Jag är mycket imponerad över hur vi genomför matchen. Grabbarna är totalt lojala mot spelidén i alla delar, noggranna och koncentrerade i alla moment och visar upp en attityd och vilja som gör att man blir stolt" säger Stockholms Spelarutbildare Andreas Vanberg.

Ilyas AmiriSpelarna var spridda från 11 olika klubbar där de flesta inte är så kallade elitakademier. Grabbarna representerade Stockholm med stolthet. Andra matchen mot Gotland vanns med 2-1. Här ökade Stockholm successivt trycket och ledningen med 2-0 stod sej tills några minuter från slutet.

"Gotland gjorde det bra och det tog en liten stund innan vi hittade rätt. Det märktes att det var andra tuffa matchen inom ett dygn och med två spelare skadade, en febersjuk och en utvisad i första matchen använde vi verkligen alla spelare mycket. Grabbarna tog verkligen ut sej maximalt och representerade Stockholm på ett väldigt bra sätt. säger Vanberg.

Som vill hylla lagarbetet under gruppspelet.

"Visst finns det nyckelspelare som sticker ut men vi visade upp ett gediget försvarsspel över hela planen och hittade olika sätt att komma till heta målchanser i anfallsspelet så laget och samarbetet ska berömmas och spelarna visade att de verkligen vill vara med och konkurrera om platserna i laget inför fortsättningen" avslutar Vanberg.