Information från Representantskapsmötet

Det blev inga revolutionerande beslut vid årets Representantskapsmöte som ägde rum den 14 november i adidas lokaler i Solna. Mötet gick på styrelsens förslag i samtliga frågor. Två arbetsgrupper ska bildas, en som ska ta fram ett förslag till en förändring av herrarnas seriesystem div. 5-7 och en som jobbar vidare med motionen "Att spela seriefotboll i Stockholms FF:s serier efter att ha fyllt 19 år".

58 föreningar närvarade vid Representantskapsmötet den 14 november som tog upp följande motioner:

 • motion 1 från Stockholm United FF "Återinföra 11 mot 11 mål i F12"
 • motion 2 från Stockholm United FF "Återinföra 11 mot 11 mål i F13"
 • motion 3 från Stockholm United FF "Födelseår på laguppställning"
 • motion 4 från Stockholm United FF "Arbetsgrupp för samarbete"
 • motion 5 från Grödinge SK "Förändringar Herr div 5-6-7"
 • motion 6 från Boo FF "Fler överåriga i FJunior19"
 • motion 7 från IF BP "Fler seniorlag i samma klubb"
 • SvFF motion 1  "Fria byten div 2-3 herrar"
 • SvFF motion 2  "Distrikt ska kunna utesluta lag"
 • SvFF motion 3  "Dispens att kora slutsegrare 12 år"
 • SvFF förslag 1  "Nya tävlingsformer F17"
 • SvFF förslag 2  "Tävlingsformat U-serier pojkar"
 • SvFF förslag 3  "Nya spelformer – Ungdomsfotboll"

Vid de två första motionerna hänvisade styrelsen till Svenska FF:s utredning om nya spelformer som kommer att tas upp den 1 december vid Svenska FF:s Representantskapsmöte. Inga nya beslut kommer tas innan frågan är beslutad där.

Vid motion 3 var styrelsens svar att det redan idag går att läsa födelseår på lagets matcher i Fogis och motionen avslogs. Den fjärde motionen från Stockholms United FF gick till votering och mötet röstade för styrelsens förslag att inte göra något än, då det går att anmäla föreningsblandade lag till seriespel. En möjlighet som startade säsongen 2017 och som kommer att analyseras om ett par år.

Grödinge SK:s motion som gällde en förändring i div. 5-7 herrar ledde till att styrelsen föreslog att en arbetsgrupp tillsätts som ska snabbutreda frågan och ett beslut ska kunna tas vid ett extra Representantskapsmöte i samband med årsmötet.

Den sjätte motionen kom från Boo FF och gällde fler överåriga i FJunior19. Frågan gick till omröstning och styrelsens förslag om att det inte kommer att behövas åtta överåriga spelare nu när reservlagsserier för damlag återinförs röstades igenom.

Motion nummer sju kom från IF Brommapojkarna och gällde att kunna spela fotboll i serier inom Stockholms FF efter ha fyllt 19 år. Styrelsen förslag om att en arbetsgrupp tar fram ett förslag till nästa ordinarie Representantskapsmöte i november 2018 klubbades.

Gällande de motioner och förslag som ska tas upp vid Svenska FF:s Representantskap informerade förbundscehgfen Björn Eriksson om styrelsen ställningstagande. Den fråga som diskuterades mest gällde förslaget om de nya spelformerna.

Läs hela presentationen från Representantskapsmöte för att få styrelsen alla svar: Styrelsens presentation

I samband med mötet delades det ut priser till IFK Viksjö som utsetts till Årets Barn- och Ungdomsförening. Även Bagarmossen Kärrtorps BK och Tyresö FF hyllades för sitt arbete med barn och ungdomar. Läs mer om Årets Barn- och Ungdomsförening