Stockholms Future Teams glänste i Nyköping

Helgen den 28-29 oktober spelade Stockholms distriktslag födda 1998-2000 en turnering mot Södermanland, Örebro och Västmanland i Nyköping. Både Stockholms flick- och pojklag visade glädje och stort fotbollskunnande.

Initiativet till turneringe har sitt ursprung under temat "Så många som möjligt så länge som möjligt". Det finns ett värde i att stimulera aktuella spelare och att motverka det idag stora tappet vi har i aktuella åldrar.

Stockholms Future-team för flickor 98-00 från olika klubbar i Stockholm skötte sig strålande under den kylslagna helgen i Nyköping. Laget spelade tre matcher och 12-1 i målskillnad säger en del om matchbilderna. Det var mycket glädje och fin fotboll trots att det är första gången tjejerna spelade ihop.

Stockholms killar inledde lördagen med match mot arrangerande Södermanland – en match som vanns med 4-0 efter en riktigt bra andra halvlek. Spelidén och arbetet teoretiskt satte sej mer och mer och ju längre matchen led, desto mer hittade spelarna varandra i olika spelvägar.

Efter mat och matchanalys var det dags för match nummer två där Örebro stod för motståndet. En gedigen insats från Stockholm betydde seger med 2-0.

"Vi jobbade hårt och intensivt med 2 teoripass, 2 matcher och en lagaktivitet under första dagen som samtidigt var resdag och jag vill verkligen berömma spelarna för deras inställning, koncentration och förmåga att snabbt spela tillsammans" säger Stockholms Spelarutbildare Andreas Vanberg.

Dag två inleddes med videoanalys från första dagen innan det var dags för avslutande matchen mot Västmanland – en match där Stockholm verkligen spelade ut och tog en säker seger med 5-1.

"Jag är väldigt nöjd med helgen där vi tillsammans har åstadkommit mycket på minimalt med tid. Grabbarna har verkligen visat bra karaktär, svarat för bra insatser och bjudit på sej själva utanför planen. Detta är spelare som inte tillhör elitklubbarnas akademier utan istället för ungdomsfotboll spelar seniorfotboll tidigt och har stora möjligheter att bli svenska elitspelare om de jobbar på och har tålamod" säger Andreas Vanberg.

Som avslutar med att påpeka vikten av ett "äldre" distriktslag.

"Det är oerhört viktigt att vi arbetar och uppmärksammar spelare som är i den kanske viktigaste och mest känsliga fasen av sina karriärer – övergången från junior till seniorspel. Här krävs det rätt inställning för att klara övergången på ett bra sätt. Det är en jättebra turnering och det ska bli spännande följa de här talangfulla spelarna under nästa säsong" säger Vanberg.

Stockholms spelartrupper: Flickor och Pojkar

Resultat

Flickor
Södermanland - Stockholm 1 – 1
Örebro – Västmanland 2 – 2
Stockholm – Örebro 5 – 0
Södermanland – Västmanland 1 – 0
Södermanland – Örebro 3 – 1
Västmanland – Stockholm 0 – 6

Pojkar
Södermanland – Stockholm 0 – 4
Örebro – Västmanland 1 – 1
Södermanland – Västmanland 2 – 1
Stockholm – Örebro 2 – 0
Södermanland – Örebro 1 – 1
Västmanland – Stockholm 1 - 5