Rapport från mötet – Inför representantskapet

Den 17 oktober höll Stockholms Fotbollförbund ett möte inför Representantskapsmötet som behandlade motioner som inkommit från Stockholmsklubbarna till StFF samt informerade om motioner och förslag som ska tas upp vid Svenska FF:s "Repskap".

Tisdagen den 17 oktober höll Stockholms Fotbollförbund ett inför möte som behandlade sju motioner som inkommit från Stockholmsklubbarna till StFF. Beslut kring dessa sju motioner kommer att tas av klubbarna vid det ordinarie Representantskapsmötet som hålls den 14 november. Under mötet informerade StFF även om de tre motioner och tre förslag som inkommit till Svenska Fotbollsförbundets (SvFF) representantskap. Beslut kring dessa motioner kommer tas av Distrikten, SEF och EFD i samband med SvFF:s ordinarie Representantskapsmöte som hålls den 1 december.

Björn Eriksson (Förbundschef) och Lars Ekholmer (Ordförande) inledde mötet med att hälsa 30-talet deltagande föreningar välkomna till mötet som hölls hos vår nya samarbetspartner Ellevio, som vi tillsammans med lanserat den nya 50/50-fonden.

Därefter presenterades innehållet i samtliga inkomna motioner. Deltagarna hade sedan möjlighet att, vid två olika tillfällen, i sju mindre grupper fördjupa sig i de olika förslagen och motionerna. De motioner och förslag som drog till sig störst antal frågor, funderingar, intresse och engagemang hos deltagarna var framförallt motionen från Grödinge SK (StFF) som handlar om "Förändringar inom Herr div 5-6-7" och motionen som inkommit från IF Brommapojkarna (StFF) gällande "Fler seniorlag i samma klubb". Förslaget som SvFF lyft kring "Nya spelformer inom Ungdomsfotbollen" var även det ett hett ämne som engagerade stora delar av de deltagande föreningarna.

Kvällen avslutades med att respektive samtalsledare från StFF redovisade diskussionerna från de olika grupparbetena.

Rubrikerna på de motioner och förslag som inkommit till StFF respektive SvFF och som behandlades på mötet var:

 • StFF motion 1  "Återinföra 11 mot 11 mål i F12"
 • StFF motion 2  "Återinföra 11 mot 11 mål i F13"
 • StFF motion 3  "Födelseår på laguppställning"
 • StFF motion 4  "Arbetsgrupp för samarbete"
 • StFF motion 5  "Förändringar Herr div 5-6-7"
 • StFF motion 6  "Fler överåriga i FJunior19"
 • StFF motion 7  "Fler seniorlag i samma klubb"
 • SvFF motion 1  "Fria byten div 2-3 herrar"
 • SvFF motion 2  "Distrikt ska kunna utesluta lag"
 • SvFF motion 3  "Dispens att kora slutsegrare 12 år"
 • SvFF förslag 1  "Nya tävlingsformer F17"
 • SvFF förslag 2  "Tävlingsformat U-serier pojkar"
 • SvFF förslag 3  "Nya spelformer – Ungdomsfotboll"

Läs alla motioner i sin helhet här!

Stockholms Fotbollförbund vill tacka samtliga deltagande föreningar och deras representanter för visat engagemang och intresse.

Slutligen vill vi tacka vår samarbetspartner Ellevio för värdskapet och fina lokaler.

Glöm inte att anmäla er förening till det ordinarie Representantskapet. Läs mer här!