P00 ordnade dubbeln till Stockholm

Förra onsdagen vann flickor födda 2000 Cup Kommunal, Stockholms pojkar ville inte vara sämre. Efter ett finalavgörande i förlängning stod 08-laget som segrare i Postnord Cup med 2-1 mot Skåne.

- Alla spelare och ledare har gjort ett fantastiskt arbete under lång tid. Vi har verkligen försökt utveckla och förbereda spelarna för deras steg in i senior- och elitfotbollen och jag tycker vi visar under hela turneringen att vi är ett gediget lag som behärskar att möta alla olika typer av motstånd. Det här är nog ett av väldigt få distriktslag som under hela resan på 3 år inte förlorat en enda match och dessutom knappt släppt in några mål förutom att vi gjort en hel del. Helt klart värdiga mästare, säger Stockholms Spelarutbildare och Distriktsförbundskapten Andreas Vanberg.

- Vi inleder finalen bra första minuterna innan slarv och lite oflyt med en hands leder fram till straff och underläge direkt. Men då visar spelarna verkligen Rätt Mental Attityd och tar tag i taktpinnen och metodiskt arbetar på enligt vår spelplan och till slut kommer också utdelningen. Vi för hela matchen och skapar också tillräckligt många målchanser för att vinna. Att det sedan blev förlängning gjorde hela kvällen ännu mer spännande för samtliga inblandade, fortsätter Vanberg.

- Just attityden, moralen och den taktiska förståelsen utmärker det här laget. Under finalen ändrade vi taktiska dispositioner flera gånger och de nya spelarna som hoppar in gör stor skillnad. Just arbetsinsatsen, moralen och taktiken är det som avgör matchen ihop med att spelarna i det här laget alltid är bäst när det gäller som mest, säger Vanberg.

- Vi hade en underbar middag som avslutning och killarna har fått ett minne för livet. Jag vill verkligen berömma Skåne som gjort ett kanonjobb med sitt lag och bjöd på tuffast möjliga motstånd. Vi fick jobba hårt på alla fronter för att vinna guldet, avslutar en nöjd Vanberg.

Se matchen i efterhand

Stockholms väg till slutsegern:
Sekunddrama när P00 blev klart för slutspel
Avancemang för P00 i Postnord Cup
P00 nickade sig till final i Postnord Cup