Stockholms F00 vann Cup Kommunal

Stockholms distriktslag för flickor födda 2000 vann finalen i Cup Kommunal efter att ha besegrat Göteborg med 3-2.

Stockholm Fotbollförbunds spelarutbildare, Annelie Norén, fick några ord med den ena distriktsförbundskaptenen Caroline Sjöblom.

Hur känns det efter att Stockholm tog guld i finalen?

- Det är en härlig känsla och extra skönt att få avsluta vår fyraåriga distriktlagsresa med en guldmedalj.

Beskriv finalen?

- Vi startade piggt och fick in ett tidigt ledningsmål av Sara Tessem som höftar in ett snyggt inlägg av Moa Ingebretsen. Tyvärr kvitterade Göteborg direkt efter genom en hörna som vi agerade väldigt passivt på. En stor nervositet syntes hos våra tjejer och vi hade svårt att agera utifrån vår spelidé. I andra halvlek gjorde vi ett antal taktiska förändringar som gjorde att vi fick igång vårt centrala mittfält, samtidigt som vi fick tillbaka vårt bländande djupledsspel. Vi skapar fina lägen och gör 1-2 då Frida Thörnqvist tar sig förbi sin ytterback och levererar in en fin "cutback" till Moa Ingebretsen som säkert placerar in bollen vid första stolplen. 1-3 gör Victoria Isaksson, ett snyggt klassmål då hon på egen hand fintar bort sin motståndare och avlossar ett distansskott som sitter stenhårt i bortre. Känslan är då att vi har chans att ta över i matchen men Göteborg står upp bra och börjar spela något rakare och mycket djupled på oss. Oturligt reducerar Göteborg återigen efter en hörna som utmynnar i ett distansskott som seglar in i bortre krysset. Vi stänger ändå matchen och segerjublet är ett faktum när domaren blåser av matchen. Stor eloge till tjejerna som knyter näven och vinner matchen trots att prestationen inte var klockren!

Läs mer på SvFF:s hemsida.

Stockholms väg till slutsegern:
Kvalspel väntar F00 efter riktnummerseger
Dfk Sjöblom: "Allting klaffade idag"
F00 klart för semifinal i Cup Kommunal
Stockholm klart för final i Cup Kommunal