Stockholms 00:or spelar dubbla finaler – se matcherna live

Stockholms distriktslag födda 2000 för flickor och pojkar har båda kvalificerat sig för finaler i Cup Kommunal och Postnord Cup. Finalerna spelas i samband med Utvecklingslägrena i Halmstad. Flickorna möter Göteborg den 28 juni och pojkarna tar sig an Skåne den 5 juli.

Flickorna som är först ut får avvara ett par spelare eftersom ett par lag i damer div. 1 spelar match samma dag som finalen, men istället får några andra chansen att visa framfötterna. Motståndarna Göteborg vann lite överraskande mot Västmanland med 3-2 i semifinalen. Detta efter att vänt två underlägen och avgjort på stopptid. Stockholm föll i gruppspelet mot Västmanland med 3-1, så en tuff match väntar på onsdagkväll. Vinner Stockholm blir det den åttonde triumfen sedan 1982.

Vi träffade Caroline Sjöblom och kände distriktsförbundskaptenen på pulsen inför den stundande finalen.

Hur är era förväntningar inför final mot Göteborg i Cup Kommunal?

– Det känns väldigt roligt att vi har gått hela vägen till en final med våra tjejer. Förväntningarna är att vi ska få avsluta denna distriktlagsresa tillsammans på ett härligt sätt där vi njuter över att leverera den fotboll som vi kan spela med detta lag. Vi satt ju faktiskt där och såg finalen för 98:orna under Elitflick (Utvecklingslägret) i Halmstad och bestämde oss att här ska vi vara om två år!

Hur är känslan i laget just nu?

Tiden har varit knapp och vi har inte direkt varit överrösta med samlingstillfällen inför finalen. Spelarna huserar ju i klubblag som har späckat med seriematcher och träningar så här års. Därav har vi fokuserat på mer teoretiska samlingar och låtit tjejerna lära känna varandra. Flera utav spelarna har varit med från starten i Hallstavik, vilket gör att arbetssätt och spelidé finns väl förankrat hos dem. Känslan i laget är riktigt bra och flera utav tjejerna har som sagt spelat tillsammans i distriktslaget under flera år. Vissa var med till Elitflick eller Enköpingslägret och andra har kämpat sig till en plats under året. Vi har en härlig atmosfär där tjejerna verkligen bjuder på sig själva och verkar trivas tillsammans. Huvudfokus från oss ledare är att gruppen ska njuta av finaltillfället och ha roligt både på och utanför planen.

Slutligen, hur går det i finalen?

Vi kommer göra allt för att släppa på tyglarna och låta tjejerna prestera på den nivå som de kan. Göteborg är ett bra lag som har flera spelskickliga spelare i sitt lag. Om vi får matchen dit vi vill och vi lyckas med vår matchplan tror jag på en stark seger för Stockholms F00.

Stockholms flicktrupp till finalen

Om du inte kan vara på plats sänds matchen live här från kl. 18.50 den 28 juni

Pojkarna har sina sista förberedelser under den kommande veckan och har inte 18-mannatruppen klar i dagsläget. 21 spelare ska slipa formen för att komma väl förberedda till finalen mot Skåne. Motståndarna är det distrikt som har flest segrar i distriktsungdomsturneringen. På pojksidan har 13 segrar bärgats sedan starten 1975. Stockholm pojkar har vunnit åtta gånger. Skåne vann över Göteborg med 3-2 i sin semifinal.
Stockholms pojktrupp 21 spelare till finalen

Om du inte kan vara på plats sänds matchen live här från kl. 18.50 den 5 juli

Läs mer om distriktslagens väg till finalen:
Kvalspel väntar F00
Sekunddrama när P00 blev klart för slutspel
Dfk Sjöblom: "Allting klaffade idag"
F00 klart för semifinal i Cup Kommunal
Avancemang för P00 i Postnord Cup
Stockholm klart för final i Cup Kommunal
P00 nickade sig till final i Postnord Cup
Cup Kommunal på Sv.FF:s hemsida
Postnord Cup på Sv.FF:s hemsida