P00 nickade sig till final i Postnord Cup

Stockholms distriktslag födda 2000 besegrade Ångermanland med 3-0 i semifinalen i Postnord Cup, där två nickmål grundlade segern.

Lidingövallen kringgärdad av blommande syrén bjöd på en härlig somrig Nationaldag dit gästande Ångermanland hade rest cirka 55 mil söderut för att möta Stockholm i semifinalen i Postnord Cup. Delar av publiken kom med små svenska flaggor dagen till ära.

Gästerna som hade haft en något krångligare väg för att ta sig till semifinalen visade ingen respekt för värdlaget från huvudstaden inledningsvis. Det var snarare ångermanlänningarna som hade någon tillstymmelse till chans de första tio minuterna, men Stockholm arbetade in sig i matchen och i den 13:e minuten hade hemmasonen Rickard Bergman ett fritt läge, men bollen rullade strax utanför stolpen. Bergman skulle ändå få en huvudroll senare i halvleken.

Tre minuter före halvtidsvilan kom Matteo Catenacci runt på högerkanten och slog ett väl avvägt inlägg till Lidingöspelaren som nickade in ledningsmålet för Stockholm. Dess förinnan hade 08:orna haft någon mer farlig chans, men många gånger överarbetandes lägen vid avgörande moment.

Stockholm var det bättre laget och ledde valförtjänt i paus. Den andra halvleken hann bara bli drygt tre minuter gammal när Peter Wiberg letade sig upp på en hörna och från nära håll nickade in André Alsanatis precisa inspel.

Ångermanland var nu tvungna att flytta upp positionerna för att kunna nå ikapp och en viss förändring av bollinnehavet blev det, men utan att gästerna skapade några riktigt heta chanser.

Istället kunde André Aslanati även skriva in sig i målprotokollet. Ett lobbskott från höger strax utanför straffområdet seglande in i bortre hörnet. 3-0 med drygt tio minuter kvar att spela var matchen avgjord. Resultatet stod sig matchen ut och Stockholm gjorde som sina jämnåriga flickor, kvalificerade sig för final i distriktsungdomsturneringen.

– Vi gör en gedigen och stabil laginsats. Individuellt kan spelarna bättre, men det är lite vad som kännetecknar det här laget, säger en glad men sansad distriktsförbundskapten Andreas Vanberg efter matchen.

– Jag tycker Ångermanland gjorde det bra, men när deras spelare blev trötta i andra halvlek visade det sig att vi har en bredare trupp och kunde byta in likvärdiga spelare som var friska och pigga, berättar Vanberg lite om av vad som skiljde lagen åt.

Nu är det istället Stockholm som får en resa på drygt 50 mil söderut i vårt avlånga land. I Halmstad i samband med Utveckligslägret (tidigare Elitpojklägret) den 5 juli väntar Skåne i finalen. (Flickorna spelar sin final i Halmstad den 28 juni mot Göteborg)

– Skåne är det tuffast tänkbara motståndet. De spelar alltid bra fotboll. Det blir alltid bra matcher mot dem, så det ska bli kul, siar Vanberg inför finalen.

– De vann Postnord Cup förra året, vi ska vinna i år, avslutar Vanberg och vandrar lycklig till sina tränarkollegor i omklädningsrummet på Lidingövallen.

Vi vill skicka ett stort tack till IFK Lidingö FK för all hjälp med förberedelser och arrangemanget av semifinalen!

Läs mer: Postnord Cup på Svenska FF:s hemsida
Artikel om gruppspelet för P00
Artikel om slutspelet
Matchprogram med spelartrupperna