Domarna tar inte semester

Det är inte bara lag som åker på cuper under sommaren även domarna behövs och provar på nya utmaningar. Utmaning blir det verkligen för de domare som åker på utbildning mellan vår- och höstsäsongen. Läs om vilka domare som går kurs när många av oss andra ligger på stranden.

Sofie Borck Janeheim (ej med på bilden) blev uttagen tilll steg 3 redan i vintras. Nu behöver inte Sofie åka ensam till Gothia Cup i Göteborg där utbildningen äger rum. Även Amelie Bergstrand (i mitten på bilden) har fått en plats på kursen. Om utbildningen går bra hägrar matcher i Elitettan. Kursen ger också behörighet till att döma som assisterande domare i Damallsvenskan. Till höger på bilden hittar vi Leonora Heimdahl som är uttagen att gå steg 2 i Halmstad i samband med Utvecklingslägret för flickor i slutet av juni, med målet att bli regionsdomare.

Det är fler Stockholmstjejer som får se som om i vårt avlånga land. Damcoachen Johan Welén åker med Rebecka Hagblom, Sofia Kindström, Amanda Nylund Karman och Ebba Österman till Borlänge för att döma matcher i Dalecarlia Cup.

Det finns även en rättskipare från vårt distrikt med på pojkarnas Utvecklingsläger. Det är div. 4-domaren Shyar Kadir som tillsammans med andra kollegor runt om i Sverige i början av juli får chansen att utveckla sin domarroll i Halmstad.

Andreas Jansson, Dejan Lukacevic och Daniel Alamidi är tre matchledare som dömer på samma nivå som Shyar, under vår genomförde dessa herrar steg 3 så pass bra att det nu väntar uppdömningsmatcher i div 3. Bra vitsord där kan leda till en plats i regionsdomargruppen (behörighet att döma div 2- 3) till nästa säsong.

StFF skickar även sex domare, Filmon Amanuel, Abdulla Izgi, Akif Kücükgöl, Gabriel Lahdo, Umed Sejadi och Nemanja Stankovic till steg 2-utbildning under Gothia Cup. De domare som klarar kursen med godkänt resultat kan förvänta sig provmatch i div. 5 under hösten.