Vetenskapliga rådet bjuder in till seminarium om Fotbollsfysiologi!

En av uppgifterna för StFF;s Vetenskapliga råd är att sprida kunskap till föreningar, ledare samt övriga intresserade om kunskapsläget kring barn- och ungdomsfotboll. Under kvällen kommer du att få ta del av forskning och kunskap av våra föreläsare samt även få svar på dina frågor om ämnet.

Björn Ekblom, är professor i fysiologi vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.
Björns forskning handlar om prestation och träning. Under kvällen kan Björn svara på frågor kring dopning, folkhälsa, fysisk aktivitet, fysiologi, näringslära och överträning. Björn har varit aktiv inom fotbollssporten under många år.

Åsa Lönnqvist, är fysioterapeut på Capio Artro Clinic.
Åsa svarar på frågor om knäkontroll, vikten av förebyggande träning, träningsplanering utifrån ett överbelastningsperspektiv, återgång till fotbollsspel efter skada med mera. Åsa har en gedigen bakgrund som fotbollsspelare och fysioterapeut inom fotbollens område.

Datum och tid: Torsdag den 11 maj kl. 18:00 – 20:30 (ca)

Plats: Folksam, Bohusgatan 14 Stockholm

Kostnad: Fritt för max 5 deltagare per förening. Övriga deltagare vid mån av plats 100 kronor.

Anmälan: Senast 8 maj via www.stff.se - Kurser - Förening

Frågor? Urban Helsing, urban.helsing@stff.se 08-444 75 59