Stockholm klart för final i Cup Kommunal

Stockholms distriktslag för flickor födda 2000 besegrade Västerbotten med 2-1 i semifinalen i Cup Kommunal och nu väntar final mot antingen Göteborg eller Västmanland den 28 juni i Halmstad.

– Målsättningen som vi satte när vi var på Elitflicklägret 2015 var att komma tillbaka till Halmstad och spela final i Cup Kommunal. Det är häftigt att vi lyckas med det, berättar en nöjd distriktsförbundskapten Caroline Sjöblom efter matchen.

Stockholmstjejerna fick verklligen jobba för att nå sitt mål. Det var rätt stor skillnad på tempo jämfört med matcherna i slutspelet.

– Jag är imponerad över att Västerbotten orkade springa och jobba som de gjorde hela matchen, säger Caroline.

Men det var Stockholm som förde spelet och hade flest chanser i den första halvleken. Det dröjde till den 27:e minuten innan Västerbottens nolla kunde spräckas. Högerbacken Filippa Wallén följde med upp i ett anfall och bröt sig in i straffområdet och fick till ett bra skott som letade sig in i burgaveln.

Ställningen i paus var 1-0, men ledningen för Stockholm kunde varit något mål mer. I inledningen av den andra halvan av matchen flyttade gästerna upp spelet med en högre press och hade ett farligt skott som hemmalagets målvakt Madeleine Östergren räddade snyggt.

Även om Västerbotten inledde bättre var det Stockholm som gjorde det första målet i andra halvlek. Moa Ingebretsen pressade en försvarare och kunde efter en schysst tackling ta bollen och spela fram till en fri Paloma Grav som rundande målvakten och sköt in bollen till 2-0.

– Trots många byten håller vi en hög nivå även om det hackade lite emellanåt, förklarar Caroline efter att Stockholm använt alla sina avbytare och gästerna kunde göra ett mål.

Det var inte alla byten som gjorde att Västerbotten kunde reducera. Målet tillkom efter en hörna och bollen hämnade hos en Västerbottenspelare som drog till och bollen flög in över Östergren i målet.

Det återstod 18 minuter men Stockholms seger var aldrig riktigt hotad, även om det aldrig känns helt säkert med en ettmålsledning.

– Backlinjen var bra idag och där vill jag framförallt hylla Aleksandra Lobanova, berömmer Caroline efter matchen.

Fler som fick beröm efter matchen var innermittfältarna Ida Bengtsson och Maja Viklander som hade ett bra passningsspel trots tre mittfältare emot sig.

– Det man kan vara besviken på är att vi inte gör fler mål på de cirka tio klara chanser som vi har. Vi bör vinna med 3, 4-1, säger en ändå nöjd distriktsförbundskapten.

Nu väntar final i Cup Kommunal som spelas den 28 juni i samband med utvecklingslägret (tidigare Elitficklägret) i Halmstad. Vilket distrikt som kommer att stå för motståndet avgörs den 6 juni när Göteborg och Västmanland möts.

– Göteborg vet jag inget om, men Västmanland förlorade vi emot i gruppspelet, så de vill vi ha revansch på, avslutar Caroline Sjöblom.