Final hägrar i Cup Kommunal för F00

Idag fredag spelar Stockholms distriktslag för flickor födda 2000 semifinal i Cup Kommunal i Vinnarhallen på Bosön. Västerbotten är det lag som ska försöka hindra 08:ornas väg till finalen.

Stockholm har sju segrar i distriktslagsturneringen för flickor och har nu chansen att bärga en åttonde, men då krävs det till att börja med att Västerbotten besegras i semifinalen. I den andra semifinalen möts Göteborg och Västmanland.

Det var just Västmanland som besegrade Stockholm i gruppspelet med 3-1 och tvingade laget till en kvalmatch för att gå vidare till slutspel. Väl i slutspelet hade Stockholmstjejerna inga problem att ta sig vidare till avgörande med de fyra återstående lagen. En eventuell final spelas den 28 juni i samband med utvecklingslägret i Halmstad.

– Det ska bli kul att träffa tjejerna igen. Det har varit landslagsläger, så vår egen samling blev tyvärr inställd, berättar spelarutvecklaren Annelie Norén.

– Västerbotten är ett bra lag som försöker lira bollen med mycket kortpassningsspel. Dom har en bra centrallinje och en vass ytter, så vi har rätt bra koll på dom. Men jobbet ska även utföras på planen. Och givetvis är vi sugna på en finalplats, avslutar Annelie.

Men det är inte i första hand tävlingsmomentet som är det viktigaste för dessa flickor utan att ge förutsättningar till att nå landslagsspel, att skapa ett kunskapslyft och därmed ge möjligheter tillsammans med föreningarna att nå elitfotbollen i form av Elitettan och Damallsvenskan.