AIK F15 och Lindahl FF tog SM-guld

Två av tre Stockholmslag kan titulera sig Svenska mästare i futsal efter helgens finalspel i Helsingborg. AIK vann F15-finalen och Lindahl FF försvarade SM-guldet i damklassen. Tyresö FF föll i semifinalen för flickor 17 år.

Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
Kvinnodagen kom några dagar tidgare, för i helgen var det tjejerna som visade framfötterna när SM-finalerna i futsal avgjordes i Helsingborg.

Tyresö FF:s F17-lag kom tvåa i sin grupp och mötte ettan i den andra gruppen, Borgeby FK i semifinalen. Laget från Skåne blev för svårt och vann efter förlägning med 2-1, inte helt rättvist enligt Tyresös facebook-sida.

AIK:s flickor 15 år vann sin slutspelsgrupp efter tre segrar och målskillnaden 14-0. Semifinalen mot Lerums IS blev tuffare. De gulsvarta-laget stod för matchens enda mål och togs sig till final. Gideonsbergs IF stod för motståndet i den avgörande matchen. Men något större motstånd blev det inte, segersifforna skrevs till klara 8-2 till AIK:s fördel.

Lindahl FF som består av spelare som spelar utomhusfotboll i den lite mer kända föreningen Bollstanäs SK, försvarade SM-guldet i futsal efter att ha besegrat IFK Göteborg Futsal med 6-2. Semifinalen helgen innan mot Falcao FC var tuffare. Då låg Lindahl under med 3-4 när två minuter återstod, men när matchen var slut hade laget vunnit med 5-4. Snart kanske Lindahl FF är mer känt än Bollstanäs SK?

Vi gratulerar alla tre lagen för bra insatser och ett extra grattis till AIK och Lindahl FF.

Läs mer om futsal-SM på Svenska FF:s hemsida