Knäkontroll - utbildningstillfällenVarje år drabbas många unga tjejer av svåra knäskador som orsakar lidande och kan leda till livslånga problem, inte bara på fotbollsplanen utan även i vardagen.

Stockholms Fotbollförbund bjuder under våren in till två utbildningstillfällen gällande Knäkontroll tillsammans med sjukgymnast Annica Näsmark.

Att arbeta förebyggande med knäkontroll minskar skaderisken för flickor med 64 procent.

Målgrupp tränare för flicklag. Enligt studierna så löper en tonårig fotbollstjej 3 gånger större risk än en kille att råka ut för en allvarlig knäskada. Därav riktar sig utbildningen specifikt till dig som är aktiv tränare inom Dam- eller Flickfotbollen.

Stockholms Fotbollförbund bjuder under våren in till två utbildningstillfällen tillsammans med sjukgymnast Annica Näsmark.

Onsdag 15 februari kl.18.00 – 21.00 Anmälan här

Måndag 20 mars kl.18.00 – 21.00 Anmälan här

Varje år drabbas många unga tjejer av svåra knäskador som orsakar lidande och kan leda till livslånga problem, inte bara på fotbollsplanen utan även i vardagen. Med ett enkelt träningsprogram – avklarat på en 10-15 minuter – så minskar risken för allvarliga skador väsentligt.

På kursen får du både teoretiskt och praktiskt ta del av forskningsstudien samt lära dig enkla träningsprogram som kan minska risken för främre korsbandsskador med upp till 66%.