Sätra SK vann kvalet till futsal-SM

Årets finalist i futsal-SM, Sätra SK, höll för favorittrycket och vann Stockholms kvalfinal till 2017-års futsal-SM mot överraskningslaget Beach FF med 4-0.

Åtta lag kom till start när Stockholms kvalspel till futsal-SM avgjordes på annandagen i Farstahallen.

I grupp A var på pappret futsalspecialisterna från Falcao favoriter och det var nog inte så många som hade tippat Beach FF som har beachsoccer som sin bästa disciplin som gruppsegrare.

Beach FF vann inte stort, men efter 1-0 mot Järla, 3-2 mot Falcao och 2-2 mot Ingarö stod det lilaskrudade laget som gruppsegrare, en poäng före Falcao. Futsalspecialisterna från Botkyrka har dock chansen att ta sig tll SM via seriespel.

Sätra SK kom tvåa i div. 1 södra och inledde kvalspelet mot Älta IF som efter degradering från Elitettan kommer att spela i samma serie nästa säsong. Sätra som förra året även kom tvåa i futsal-SM efter förlust mot Lindahls FF, vann den tuffa inledningsmatchen med 4-2. De övriga gruppspelsmatcherna blev en transportsträcka efter att Hässelby och Stuvsta besegrats med 6-1 respektive 7-0.

I finalen stod Beach FF emot i drygt 10 minuter, men i den tolfte minuten gjorde Sätras skyttedrottning för dagen, Hanna Nordström, det förlösande 1-0-målet. Sen rullande målen in och när slutsignalen ljöd var ställningen 4-0.

Grattis till Sätra SK som fick kröna en framgångsrik säsong med seger i kvalspelet och även grattis till Beach FF som stod för en bra insats.