Dfk Sjöblom: "Allting klaffade idag"

Distriktsförbundskaptenen för flickor födda 2000, Caroline Sjöblom, var mer än nöjd efter att kvalmatchen i Cup Kommunal mot Gestrikland slutat med en klar 6-0-seger.

Distrikslaget flickor födda 2000 kom tvåa efter Västmanland (förlust 1-3) i gruppspelet i Cup Kommunal som avgjordes på Skytteholms IP i mitten av november. Andraplatsen innebar en kvalmatch mot Gestrikland som spelades i Bosöns Vinnarhall på söndagseftermiddagen.

Stockholm hade fått tre återbud tilll matchen bland annat av målvakten Madeleine Östergren, så det fick inte bli någon skada på kollegan Moa Wettby. Det skulle visa sig att Moa skulle få en lugn eftermiddag.

Redan i den åttonde minuten visade lagkaptenen Maja Viklander vägen. Med ett välplacerat skott precis utanför straffområdet satt 1-0 vid målvaktens högra stolpe.

Stockholm fortsatte med att hålla bollen i laget och Gestrikland hade bara ett skott på mål i den första halvleken. Det dröjde dock till fem minuter innan pausvilan som det andra målet föll. Det var mittbacken Rubi Reid Jansson som var uppe på en hörna och nickade in tvåan via ribban. Bollen var inte många centimeter över mållinjen, men den assisterande domaren var bra placerad och signalerade för mål.

Den andra halvleken hann bli åtta minuter gammal innan Frida Thörnqvist framspelad av Paloma Grav rundade målvakten och rullade in 3-0.

Ett kvart senare var det återigen dags för Paloma att frispela en lagkamrat. Den här gången med ett instick mellan backarna till Wilma Engstrand som kunde placera in hemmalagets fjärde mål.

Det femte målet kom lite överraskande. Det var Julia Salheim Henriksson som drog till långt ut till höger utanför straffområdet. Bolllen seglade i en snygg bana över målvakt in i mål.

Sju minuter innan slutsignalen tackade Frida Thörnqvist för senast och spelade in bollen snett inåt bakåt från vänsterkanten till Paloma Grav som sköt in slutresultatet 6-0.

Vi har haft problem den sista tredjedelen, men spelet har varit bra i de tidigare matcherna. Idag klaffade allting, säger distriktsförbundskaptenen Caroline Sjöblom efter matcher.

Vi har få tillfällen att träna, men spelidén sitter. Idag är målskyttet utspritt mellan flera målskyttar och målen görs på olika sätt, skott utifrån, hörna, inspel från kanten med mera, fortsätter Sjöblom.

Vi ska vinna den här matchen, vi är bättre individuellt på varje position, avslutar Sjöblom.

Nu väntar slutspel på Bosön under helgen den 20-22 januari. Slutspelet genomförs som ett gruppspel med tre lag och segraren går till semifinal. Vilka lag som kommer att ingå i gruppen kommer att bli klart strax innan jul. I slutspelet lär Stockholm målvakter få mer att göra.

Läs mer om: Cup Kommunal, gruppspelet och spelartrupper