Nyheter i S:t Eriks-Cupen 2017

Det är tre nyheter till säsongen 2017 i S:t Eriks-Cupen. Alla serier berörs inte av alla förändringar. Här presenteras det som är nytt.

  • F16-19 serie införs med tre divisioner (1-3), och den ersätter tidigare F16 samt F17-18.
  • F16-19 "kortserie" – serie med färre antal matcher, 10 st. För de tjejer som vill fortsätta med fotboll men har svårt att hitta tid och motivation för att spela fullt ut. Ingen nivåindelning.
  • Samtliga anmälningsavgifter samt lagförsäkringsavgifter faktureras (För lag som utgår senare än den 31 december 2016 ska full betalning ske).

Ny kortserie för F16-19

Säsongen 2017 införs en ny serie i den äldsta flickklassen. En serie med bara 10 matcher.

Vi tror att i de äldre årskullarna finns gott om spelare som vill spela fotboll, men som på grund av skolarbete eller annat som lockar i livet, inte vill spela och träna 3-4 ggr i veckan. Därför testar vi att införa en serie som delvis riktar sig till den målgruppen.

Varje lag i serien kommer få 10 matcher. Kanske blir det en 6 lags-serie med dubbelmöten, men det kan också blir andra varianter. T.ex. en 11 lags-serie med enkelmöten, eller en serie med 8 lag där alla lag ändå får 10 matcher. Om det blir så kommer inte alla få möta alla två gånger och sluttabellen kan bli missvisande. Vi kommer ändå redovisa resultat och tabell i denna serie. Hur serien kommer lottas beror helt på hur många lag som anmäler sig.

Spelperioden för serien är i stort sett den samma som för en vanlig serie, men i princip kommer lagen erbjudas matcher varannan helg istället för varje helg.

Ingen nivåindelning finns, om det blir fler serier är det ren geografisk indelning i serierna.

Vi tror att denna serie kan locka flera olika typer av grupper/spelare. T.ex:

  • Spelare som vill hänga kvar i fotbollen men inte vill lägga ner 3-4 ggr i veckan. Förhoppningsvis görs det nu plats för även denna typ av spelare i trupper som tränar oftare.
  • Trupper som är mittemellan att anmäla 1 eller 2 lag. Nu finns möjlighet att anmäla "1,5 lag" istället.
  • Trupper som vill träna minimalt men tycker det är kul med matcher. Kanske lag som idag spelare i Korpen men är tillräckligt många och vill hellre spela 11-manna.

Som vanligt är det så att det är ni klubbar och ni ledare som avgör hur seriesystemet ska utnyttjas på bästa sätt. Vår uppgift som förbund är att ha ett så flexibelt och attraktivt seriesystem som möjligt.

Vi hoppas att detta faller väl ut, kanske är det något för andra årskullar och pojkar också i framtiden.

Så många som möjligt – Så länge som möjligt!