Succé för S:t Eriks-Cupensdag

Det var många unga spelare som gick uppför trapporna i spelargången till planen på Tele2 Arena med stora ögon och gapande munnar. Det är stort att vara 11 år och få gå in på en stor välkänd arena och det var vad 54 ungdomslag fick uppleva vid S:t Eriks-Cupensdag i söndags.

Tre 7-mannamatcher spelades samtidigt från tidig morgon till tidig kväll när det var debut för S:t Eriks-Cupensdag på Tele2 Arena. Totalt spelades det 27 matcher och eftersom de flesta lagen hade uppåt 15 spelare per lag var det nära 800 ungdomsspelare som fick uppleva hur det känns att göra entré på en allsvensk fotbollsarena som har en publikkapacitet på över 30 000 åskådare. Även domarna och ledarna tyckte att det en speciell upplevelse.

Förutom alla matcher som spelades hade Stadium en side-by-sidefotbollsplan där man lirade matcher en mot en, Djurgården och Hammarby hade välbesökta visningar av deras allsvenskalags omklädningsrum och Länsförsäkringar Stockholm fick spelarna att känna sig som stjärnor när de spelare som fått det Gröna kortet för Fair Play blev intervjuade och filmade efter matcherna.

Stockholms stad, Stadium och Länsförsäkringar Stockholm är tre samarbetspartner som har gjort det möjligt att arrangera den första S:t Eriks-Cupensdag och efter söndagens succé hoppas vi att arrangemanget blir återkommande varje säsong.