Sök bidrag från Energifonden

Sedan 2011 har Svenska FF och E.ON gett möjlighet till våra föreningar som äger och/eller driver sin fotbollsanläggning att ta steget till en mer effektiv energiförbrukning. Tyvärr är vårt distrikt ett av de gjort minst antal ansökningar.

Det finns säkert flera anledningar till att Stockholms föreningar har gjort få ansökningar till Energifonden. Dålig information, alla äger eller driver inte sin fotbollsanläggning, litet bidrag och att fonden under perioden 2011-13 bara var öppen för landsbygdsföreningar är några av anledningarna.

Fem stockholmsföreningar har sökt bidrag, Gröndals IK var först och förra året blev Tullinge TP svenska folkets favorit i energipriset som de fick ta emot på Fotbollsgalan. Övriga föreningar är: Sätra SK, Bromstens IK och Ängby IF.

De som fått bidrag ur energifonden har investerat i:

  • Luftvärmepumpar
  • Bergvärme
  • Solvärme
  • Isolering av klubbhus
  • Byte av fönster m.m.

Det finns fortfarande möjlighet att söka pengar! Spar pengar och miljö genom att göra energibesparande åtgärder på er arena eller klubbhus. Läs mer om Energifonden